אבנים בכיס המרה, כאבי בטן ותפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

07/03/2018 | 00:10 | מאת: אביב

יש לי אבנים בכיס המרה. התגלה באולטרה סאונד שנעשה למעקב אחרי לימפומה. לאחרונה, פעמיים בהפרש של שבוע, לאחר ארוחה גדולה, כאבי בטן חזקים בבטן העליונה, שנמשכו כמה שעות וחלפו. בבדיקת דם שלושת אנזימי הכבד גבוהים. אולם בבדיקת אולטרה סאונד היום, לא נמצאה חסימה בדרכי המרה. כן נמצאו כמה אבנים קטנות (בבדיקות קודמות האבנים היו גדולות). נמצא גם משקע בכיס המרה. מה זה יכול להיות אם זה לא חסימה בדרכי המרה?

07/03/2018 | 11:17 | מאת:

לא צריכה להיות חסימה כדי האבנים יגרמו להתקף בקש הפנייה למרפאה הפטוביליארית. יש כזאת גם בשיבא