כבד שומני במידה קלה מאוד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

17/09/2017 | 19:50 | מאת: דנה

ביצעתי בדיקות דם ויצא לי ALT (GPT) 101 AST (GOT) 69 לאחר שבוע ביצעתי אולטראסאונד ובדיקת דם חוזרת ויצא: ALT (GPT) 82 AST (GOT) 27 באולטראסאונד התוצאה: "הכבד שומני במידה מאוד קלה, מרקם מעט בלתי הומוגני" יש לציין שבתקופה הזאת היה לי ככל הנראה וירוס, בנוסף בתקופה הזאת הפסקתי ליטול גלולות כחודשיים לפני. אני בריאה בדרך כלל ומתאמנת קבוע, אין לי אחוזי שומן גבוהים. יש עוד גורמים לכבד שומני? האם ויטמינים או תרופות מסויימות יכולות לגרום לכך? האם בכלל יש לי סיבה לדאוג לאור התוצאות הנ"ל?

18/09/2017 | 08:34 | מאת:

העלייה קלה, בינתיים כדאי רק לחזור על הבדיקה כבד שומני יכול להגרם גם מסוכרת, עודף שןמנים בדם ותרופות מסוימות