הפטיטיס D דלק כבד כרונית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

19/04/2017 | 11:09 | מאת: יאן

שלום , ברצוני לשאול לגבי הפטיטס D . שנים סובל ממחלה HBV+HDV , האם קיימים בארץ מעבדות שיודעות לאבחן סוג של HDV ו HBV לפי גנוטיפים , כמו כן , האם יש מעבדות שעושות אבחנה ל HDV RNA PCR כמותי , לא רק שלילי או חיובי אלא עומס נגיפי. האם בכלל יש טיפול למחלה. אשמח לתשובה כלשהי. בתודה יאן.

23/04/2017 | 20:03 | מאת:

כן המעבדה הוירולוגית בשיבא עושה את כל הנ"ל הטיפול קיים עבור B . ב-D צריך קודם לברר אם המחלה פעילה על ידי בדיקת PCR אום כן יש טיפול אך התגובה חלקית

24/04/2017 | 17:06 | מאת: טיפול נגד D

תודה רבה רבה על התשובה . הייתי רוצה רק לברר , האם הטיפול ב- D עליו את כותבת , הוא בעזרת הפג אינטרפרון אלפה או באטה , או שיש בתכשיר אחר..? ידוע לי , שיש תרופות בפיתוח על יד חברת EIGER תודה שוב פעם.

26/04/2017 | 18:19 | מאת:

כן מדובר בפגאינטרפרון שאר התכשירים לא סיימו את הליך המחקר