ערכי GGT גבוהים מהנורמה בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

09/03/2017 | 22:04 | מאת: אילן

לפרופסור, שלום רב: בבדיקות דם שעשיתי ב2015 התגלו ערכי GGT גבוהים מהנורמה 71, אבל בדיקות אחרות של הכבד GOT ו GPT היו בנורמה. בסוף 2016 לא נעשתה משום מה בדיקת GGT, אבל גם כאן GOT וGPT יצאו תקינות. לגמרי במקרה רופא שם לב לכך שה GGT שלי ב 2015 היו גבוהים ושלח אותי לבדיקת GGT כי לדעתו זה מצביע על כבד שומני. האמנם כך? בעבר התיייעצתי עם 2 רופאים אחרים: האחד טען שכל עוד בדיקת כבד אחת יצאה גבוהה מהנורמה והשאר תקינות, אפשר להירגע: כדי להצביע על תפקודי כבד לא טובים, כך אמר הרופא, צריך כמה בדיקות לא תקינות שקשורות לכבד ובכל מקרה, כאשר רק בדיקה אחת של הכבד לא תקינה, והשאר טובות אפשר להירגע ולא לייחס ל בדיקה שגבוהה מהנורמה משמעות לגבי תפקודי כבד. רופא אחר טען שהבדיקה הזו משנית ואין לייחס לה משמעות מיוחדת. כאמור נשלחתי ע"י הרופא שטען כי מדובר בכבד שומני לבדיקת GGT. אם גם עכשיו יתגלו ערכי GGT גבוהים מהנורמה, אבל במקביל יש בדיקות מלפני 5 חודשים של הכבד שיצאו תקינות (GPT ן GOT), האם אכן מדובר בכבד שומני? אם כן, משמעות הדבר שעלי ליטול תרופה כרונית אחת או יותר כדי לטפל בכבד?אני שואל שאלה זו מאחר וסל התרופות הכרוניות שלי גדול ויקר וכל תרופה נוספת תכביד עלי יותר...

12/03/2017 | 09:18 | מאת:

האבחנה של כבד שומני מתבססת על אולטרהסאונד של הכבד ולא על רמת ה-GGT