טיפול במיימת בכבד שחמתי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

01/08/2017 | 14:43 | מאת: yogiva

כבד שחמת יללא גידוליםת תוצאות MRCP הכבד קטן, בעל עוצמת אות שמורה ומבנה גבשושי. האונה השמאלית דומיננטית )כבד שחמתי(. כמות קטנה של נוזל צפקי הודגמה סביב הכבד ובמרזב הקולוני משני הצדדים הכליות במימדים ומנח תקין. ציסטות פארא-פלביות הודגמו משני הצדדים, בולטות יותר משמאל השאר תקין. טופלתי במשתן למיימת - לפני2.5 חודשים 5 ל'ת בוצע ניקוז 2.5 ל וטיפול ב50 מ"ג משתן. נראה שנדארה מעט מיימת. 1. האם יש טיפול כירורגי בהורדת לחץ דם מהכבד? אין דימומים וב-MRI לא רואים דליות 2. איזה טיפול תרופתי למיימת חוץ ממשתן? 3. מה זה הציסטות פארה פלבאיות שייך לכבד או לכליות?

01/08/2017 | 15:04 | מאת: yogiva

כמו כן האם יש בדיקה שבודקת את גמישות/קשיות הכבד השחמתי? האם בסל התרופות והיכן מבצעים בדיקה זו? האם זה תהליך כמו ביופסיה?

02/08/2017 | 07:46 | מאת:

אין שום דרך לענות על השאלות שלך בפורום. המקרה מורכב ומצריך התייחסות אישית לאחר שכל המסמכים וההדמייה נצפו. כמובן שיש אופציות נוספות לכל שאלותיך

02/08/2017 | 16:23 | מאת: yogiva

תודה! לא צפיתי לתשובות מפורטות, רק לכיוונים.