קרוהן, טיפול לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/12/2016 | 17:15 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 24. לאחר כאבי בטן עזים בצד ימין למטה אושפזתי ועברתי CT, MIR , הקאות,ירידה במשקל, פיקליין, הזנה ורידית.. עברתי ניתוח לפני כחודש וחצי (הוצאת 1מטר של מעי דק, ונשאר רק 1.60 שמתוכם כ- 20 ס"מ חולה). . (למעשה הקרוהן התגלה לי בניתוח- לא נטלתי שום תרופה בעבר.) לאחר מכאן, רופאת גסטרו המליצה לי על התחלת טיפול ביולוגי משולב - יומירה+ פרוניטול. אני דיי חוששת מתופעות לוואי וכו'.. והשאלה שלי אלייך - האם טיפול ביולוגי משולב הוא נכון ומקובל לקבל כ-קו ראשון ?? (לאחר ניתוח) תודה מראש!!

14/12/2016 | 22:43 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

<p>שלום קרן אני דיי חוששת מתופעות לוואי וכו'..</p> <p>-- ואני די חושש שאם נתמהמה - אנחנו עלולים לאבד את שארית המעי. סליחה שאני מציג לך את הסוגיה בכזאת ברוטליות, אבל בואי נסתכל לאמת בעיניים: על פי מה שכתבת כאן - עוד ניתוח אחד כזה... עם מה תשארי? עם TPN לשארית חייך?</p> <p>-- אני מודע אופן בו סוגיית תופעות הלוואי מוצגת לעתים באינטרנט... באופן פרקטי, ובתור מי שמטפל שנים רבות במאות חולים עם מחלת מעי דלקתית, תופעות לוואי רציניות של אימורן הן תופעה מאוד נדירה - מדובר במקרה הטוב באחוזים בודדים, ושל תרופות ביולוגיות עוד פחות מזה. אנחנו מנוסים בלזהות אותם, ולטפל בהם. אל תתני לפחת מבלתי נודע לשתק אותך. גם לזה שאת משאירה את המחלה ללא טיפול יש חשיבות, ולעתים גם מחיר</p> <p>האם טיפול ביולוגי משולב הוא נכון ומקובל לקבל כ-קו ראשון ?? (לאחר ניתוח)</p> <p>-- כן, חד משמעי, ולבקש לדחוף את רמות ה-humira בדם לרמות אופטימליות (בבדיקות דם יזומות), ואת מינוני האימורן למקסימום האפשרי (על פי בדיקות הדם)</p> <p>-- אם מדובר בשילוב, ישנה עדיפות ברורה ל-remicade (על humira). לגבי שילוב של humira עם imuran יש פחות הוכחות, אך גם כאן הייתי משלב</p> <p>משהו נוסף:</p> <p>-- נבדקת למחלת הנשיקה מסוג EBV? אם לא נחשפת לווירוס בעבר - צריך לקחת את הסוגיה של imuran בכובד ראש</p>

18/12/2016 | 00:33 | מאת: קרן

המון תודה על ההתייחסות והתגובה שלך !!! מעריכה מאוד. -חלילה.. אני לא מעשנת :) שבוע טוב.

14/12/2016 | 22:49 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

דבר נוסף: אם את מעשנת (חלילה) - תפסיקי מיד יש להימנע ממשככי כאבים מסוג NSAIDS - אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, איבופן, ארקוקסיה, אתופן - שימוש בהם עלול להחמיר את הדלקת

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס