תוצאות ביופסיה. האם מדובר בקרוהן או מחלת מעי?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/08/2016 | 21:51 | מאת: ליטל

שלום. בבדיקת קולונוסקופיה שעשיתי בתוצאות של הביופסיה יצא שבביופסיה מתריסריון שני יש small bowel mucosa with focal mildly active chronic nonspecific inflammation. מה זה אומר? האם זה יכול להעיד על קרוהן או קוליטיקס? אשמח לתשובה קצת מפורטת..

27/08/2016 | 10:02 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום ליטל, הכי מפורט שאפשר: 1. ביופסיה של תריסריון מצביעה על דלקת תריסריון קלה, התיאור ההיסטולוגי לא נותן תשובה ברורה לגבי טיב הדלקת (חומציות יתר, שימוש יתר במשככי כאבים, זהום בחיידק הליקובקטר, מחלת מעי דלקתית). 2. במובן מסוים תהליך האבחנה דומה להרכבת פאזל - לתמונה מלאה דרושים חלקים רבים והם צריכים להתאים אחד לשני: תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומים - כולל CT או MRI או קפסולה, ממצאים אנדוסקופיים (קולונוסקופיה), תשובות ביופסיה. לפעמים גם תגובה לטיפול. לא תמיד ניתן להסיק מסקנות על סמך חלק אחד בלבד - הביופסיה. 3. קולונוסקופיה = בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול תחתונות (מעי גס, איליום סופי) שמתבצעת על ידי החדרת סיב אופטי למעי גס דרך פי הטבעת. טווח הבדיקה אינו כולל תריסריון (ששייך לדרכי עיכול עליונות, ומרוחק ~ 7-8 מטר משם), לכן לא ברור איך הגענו לתשובה כפי שקיבלת אותה. 4. להבדיל, גסטרוסקופיה = בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול עליונות (ושט, קיבה, תריסריון) שבה ניתן לבדוק ולדגום תריסריון, אך אינה מגיאה עד כדי מעי גס (בירור של חשד לקוליטיס - דלקת מעי גס - יחייב ביצוע קולונוסקופיה)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס