קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/10/2009 | 03:59 | מאת: לי

שלום אני חולת קרוהן גילו לי את המחלה לפני שנה והיתה לי שנה שקטה עם ראפסל ולפני כ4 חודשים התאשפזתי שוב ושוחררתי עם בודיזון ואחרי חודש וחצי המצב שוב החמיר ושוב התאשפזתי ושוחררתי עם פרדניזון 40 וסיכמתי עם הרופאת גאסטרו שלי להתחיל פורינטול במקביל המצב התאזן מבחינת המחלה פחות או יותר אבל בבדיקות דם ההמוגלובין ממשיך לרדת אפילו שאין דימום גולי לפחות. השתחררתי עם המוגלובין 9.1 ואחרי חודש ההמוגלובין שלי הוא 8.1 רציתי לדעת אם זה הגיוני שהוא ממשיך לרדת או שאני צריכה לעשות לזה בדיקה יותר מעמיקה לבירור? הרופאת גאסטרו מודעת שהיש ירידה והיא אמרה לי לקחת כדורי ברזל ואם אין שיפור מנת דם רציתי לדעת אם זה מצב הגיוני או שזה מעיד על זה שהמחלה לא ניכנסה שוב למצב "השקט" שלה והסטרואידים לא עושים את התפקיד שלהם. (אני אשמח לתשובה ושלא תפנה אותי בחזרה לרופא המטפל שלי כי שם אני לא מצליחה לקבל תשובות ברורות ואני נישארת באוויר) תודה רבה מראש!

15/10/2009 | 11:07 | מאת: ד"ר אייל גל

ידוע כי גם בחולים הנמצאים ברמיסיה קלינית של המחלה קיימת דלקת במעי הגורמת לדימום ולהפרעות בספיגת ברזל, בנוסף מצב של מחלה כרונית יכול להתבטא בהמוגלובין נמוך גם בנוכוחות ברזל תקין עקב הפרעה בניצול הברזל ע"י הכדוריות האדומות. טיפול בפורינטול יכול להביא גם לריפוי של רירית המעי ולשיפור בספיגת הברזל ובדימומים ואז צפוי שההמוגלובין ישתפר גם הוא. עירויי ברזל ניתנים לחלק מחולי קרוהן בגלל בעיות ספיגה. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס