קוליטיס אחרי לידה יוני

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/11/2020 | 10:42 | מאת: שיר

בחןדש יוני ממדאחרי הלידה התחילו שלשולים שהתבררו כקוליטיס אני כבר עם טיפול מחודש אוגוסט (שעצר את ההתקף) לוקחת גרנולות של ראפאסל 3גר יומי וחוקן ראפאסל 1 גר פעמים (בהתחלה כל יום)בשבוע לחןדשים הקרובים. שאלתי היא האם בטיפול מניעה יש שילוב של חוקן וגרנולות? האםהטיפול הוא בסדר?יכולות להיות תופעות לוואי?בדיקות דם שצריך? יכול להיות קשר לפצעים בשפתיים? אשמח לדעת מה אני צריכה לבדוק תקופתי. תודה מראש

שלום שיר הטיפול בהתלקחות של קוליטיס בתרופות ממשפחת 5asa כגון רפסל הינו לרוב שילוב של טיפול דרך הפה וטיפול מקומי בחוקנים או בנרות תלוי במיקום הדלקת ובאופי התסמינים. לאחר התייצבות המצב ניתן במידת האפשר להפחית עד להפסקה את הטיפול המקומי ולהמשיך רק בטיפול דרך הפה בגרנולות או בכדורים. חשוב לעקוב בשבועות הראשונים של הטיפול אחר תופעות לוואי וכן אחר בדיקות דם כולל תפקודי כליות, תפקודי כבד, ובמידה ותקינים להמשיך בבדיקות שגרתיות מידי 6 חודשים. במקביל חשוב להעריך האם הטיפול יעיל והאם הדלקת אכן בהפוגה תחת הטיפול וזאת על ידי בדיקות דם, צואה וכן בדיקות אנדוסקופיה תקופתיות. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס