השתלת תאי גזע במצב של פיסטולה פרינאלית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/11/2020 | 15:18 | מאת: אביבה

שלום רב. מבקשת לדעת האם כשיש פיסטולה פרינאלית ודלקת ברקטום בזמן קרוהן השתלת תאי גזע יכולה לעזור . והאם הקופה יכולה להתנגד להליך כי התרופה הינה כבר בסל מינואר. בתודה

שלום רב נכון מאוד התרופה במסגרת הסל למצב בו קיימת פיסטולה פריאנלית פעילה למרות טיפול ביולוגי. על מנת שתוצאות הטיפול יהיו מיטביות רצוי שהדלקת במעי תהיה בשליטה תחת טיפול תרופתי ומידת הדלקת ברקטום לא תהיה רבה. במידה והינך עומדת בקריטריוני הסל אין סיבה שהקופה לא תאשר את הטיפול. בהצלחה ד״ר שניר

06/11/2020 | 18:20 | מאת: אביבה

תודה רבה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס