בדיקות מעבדה וחשד לקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/10/2020 | 23:19 | מאת: אלי

ערב טוב, זה קצת ארוך אך אני מודאג ואשמח לעזרה. אני בן 25 ולפני קצת יותר מחצי שנה התחילו לי כאבי בטן בעיקר בצד שמאל למטה ושלשולים על בסיס יומיומי כמעט. ירדתי ב5 חודשים האחרונים בערך 10 קילו. פניתי לרופא משפחה וגסטרו והופניתי למספר בדיקות. (בדיקות שנועדו לשלול מחלות מעי דלקתיות). הבדיקות דם שביצעתי יצאו תקינות למעט הדברים הבאים: 1. ANTINUCLEAR Ab_ANA חיובי 2. DNA ds Ab יצא 13 כאשר הנורמה בין 0 ל5.99 3. DNA Ab CONF חיובי 4. Diantamoeba fragile חיובי - טופלתי שבוע וחצי באנטיביוטיקה פלאג'יל 5. בדיקת קלפרוטקטין תקינה 31 אני אמור לחזור על בדיקות דם, ולעשות בקרוב קולונוסקופיה וct. יש לציין שבשבועיים האחרונים אני מרגיש חוסר תיאבון מוחלט וממשיך לרדת במשקל ולעיתים מלווה בתחושת נפיחות בבטן לא נעימה. ובנוסף התחושה הלא נעימה דווקא מורגשת בצד ימין תחתון בבטן לאחרונה. אך אינני משלשל כמעט. יש לציין שאני במצב רוח די טוב ככה שסיבה נפשית לא קשורה לכך. אשמח לדעת מה יכול לגרום לי להרגיש חוסר תיאבון במשך די הרבה זמן והאם עדיין יש חשד למחלת מעי דלקתית למרות בדיקת הקלפרוטקטין שיצאה תקינה? בכל אופן אשמח גם להתייחסות בנוגע לפרמטרים שהצגתי . תודה רבה!

שלום רב בדיקת קלפרוטקטין תקינה אינה שוללת מחלת מעי דלקתית. חשוב לחזור עליה בעיקר אם החשד למחלה דלקתית הינו גבוה על מנת לראות את ישנן פלוקטואציות בערכים על ציר הזמן. לגבי שאר הבדיקות שבצעת- מדובר בסוגי נוגדנים שיכולים להיות מוגברים במחלות דלקתיות שונות אך קיימים גם באחוז מסוים באוכלוסייה ללא ביטוי כלשהוא של מחלה, כך שאין להסיק מכך מסקנות. הדאגה שלך היא מובנת אך אתה לא מזניח והופנית לבדיקות רבות שמטרתן לנסות ולעלות על שורש הבעיה. בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס