האם מומלץ לקחת יומירה לבד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/10/2020 | 17:34 | מאת: מילי

שלום האם מומלץ לקחת יומירה לבד (מדובר בנער בן 18) או שצריך ביחד עם יומירה לתת טיפול נלווה בתרופות כמו methotrexate/6mp

שלום רב ההחלטה לגבי הצורך בשילוב תרופה נוספת עם הומירה כגון מטוטרקסט או אימורן/פורינטול תלויה בגורמים שונים כגון הסטוריה תרופתית והאם היה כבר כשלון של נוגד TNF, נרחבות הדלקת ומיקומה, העומס הדלקתי ועוד, כלומר ההחלטה משתנה ממקרה למקרה ואין המלצה גורפת. ככל הנראה השימוש בתרופה נוספת יכולה לשפר את יעילות התרופה הביולוגית שניתנת, ולהפחית סיכון להתפתחות נוגדנים כנגד התרופה, אך שוב ההחלטה מתקבלת כל מקרה לגופו. מציעה להתייעץ בנושא עם רופא גסטרו מטפל. תרגישו טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס