אבחון מצב רפואי לאור, בין היתר, ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/07/2020 | 23:21 | מאת: חיים

שלום, אני בן 30, מאובחן עם קרוהן קרוב ל-10 שנים. מזה כ-4 שנים ללא טיפול תרופתי. על פניו הקרוהן שקט: crp תקין לפחות 3 שנים, קלפרוטקין תקין מלפני כחצי שנה, מעולם לא סבלתי מכאבי בטן (חוץ בתקופה שהמחלה התפרצה), לרוב 1-2 יציאות ביום יחסית תקינות, מנהל אורך חיים יחסית תקין. כאמור, על פניו הכל טוב. אבל למעשה אני הולך ונעלם – המשקל שלי מאוד נמוך (46 ק"ג, 1.64). ירדתי 3 ק"ג בחודשיים האחרונים, אני מאבד מסת שריר וזה למרות שאני אוכל לא מעט ומשתדל לאכול אוכל בריא ומזין. מה התסמינים שאני מזהה? כבר כמה שנים שאני מתלונן לרופאת משפחה ולגסטרו שהשתן שלי עכור, מלא קצף, קריסטלי ובריח חריף. שולחים אותי לבדיקות תרבית שתן וחלבון ויוצא שתקין. חלבון בדם = 10. Urea (B) בסביבות 26-30. eGFR יוצא 110. אז מבחינת הרפואה הקונבנציונלית אין בעיה. עוד מספר תסמינים שמלווים אותי כבר מספר שנים: 1. תחושה של אי נוחות (לא כאב) בצד ימין של הבטן (מתחת לכבד, לדעתי זה המעיים) – אני מרגיש כאילו יש צינור מלא (קשה לי לתאר את התחושה). 2. שכבה לבנה על הלשון. 3. עין ימין אדומה. 4. בשנה האחרונה – יותר ויותר נקודות חן צצות לי בגוף. חלק מהן ממש אדומות באזור שמתחת לבית החזה. אני מרגיש שמשהו לא טוב מתחולל אצלי בגוף ואני מבקש את הייעוץ שלך או את עזרתך בהפנייה למישהו (רופא או מטפל אחר) שיש לו ידע רב בהרבה תחומים שינסה לעזור לי באבחון וטיפול במצב. תודה מראש

שלום רב ירידה לא רצונית משמעותית במשקל מחייבת בירור על ידי בדיקות מעבדה להערכת מדדים תזונתיים, תפקודי בלוטת תריס, בדיקת דם לצליאק, ובדיקות דם כלליות. בנוסף יש לשקול ביצוע הדמיית חזה ובטן גם לאור הכאבים שאתה מתאר. לנושא התסמינים העוריים מציעה שתתייעץ עם רופא עור, לרבות ביצוע סקר שומות אחת לשנה. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס