שילשולים כאבי בטן רצופים כבר 3 שנים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/06/2020 | 12:41 | מאת: אטל

בת 60 סובלת מכאבי בטן ושילשולים ללא ירידה במשקל. בדיקת נשיפה שלילית קלפרוטקטין האחרון 125 .רופא גסטרו חושב על ibs נוטלת קל בטן .. ופפאברין לעיתים.ביצעתי קולונוסקופיה וירטואלית. ללא ממצא במעיים בקע סרעפתי בינוני שמוכר מהעבר ..נוטלת נקסיום 20 פעמיים ביום.. נורמיטן רסיטל וזודורם .הרופאים רוצים שאעשה קולונוסקופיה רגילה גסטרו אני מאד חרדה מפוחדת מזה הייתי רוצה לבלוע את הגלולה האנדוסקופית שמדגימה את כל מערכת העיכול ..הרופאים מסרבים לתת לי הפנייה..לא הבנתי למה.מה את ממליצה לי לעשות נגד הכאבים החזקים בבטן העליונה והאמצעית והשלשולים. יש לי גם פיברומיאלגיה. ועכשיו אני מועמדת לקבלת גראס רפואי.האם זה יכול לעזור לי?

שלום רב ישנן אבחנות המסבירות שלשול וכאבי בטן שלא ניתן לקבל עליהן תשובה מקולונוסקופיה וירטואלית ויש לבצע את הבדיקה הרגילה על מנת לשלול אותן- כגון מחלת מעי דלקתית כרונית כמו קוליטיס או קרוהן או דלקת מיקרוסקופית של המעי הגס שהאבחנה שלה מתבצעת רק על ידי ביופסיה שנלקחת בעת הקולונוסקופיה. טיפול בקנביס רפואי יכול להקל על תסמינים כגון כאבי בטן ושלשום אך לא יקדם את תהליך האבחון של מצבך. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס