שלום ד"ר, אשמח מאוד להכוונה.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/04/2020 | 20:18 | מאת: ערבה

שלום רב, בת 38. נוטלת אספירין ו-פלקווניל.ברקע apla ונורופתיה של מערכת העצבים הקטנה. סובלת 4 שנים מכאבים בטן עליונה ובית חזה. נעשו המוני בדיקות שהעלו חרס. בבדיקה האחרונה ( בדיקת קפסולה) נכתב כך: ממצא בקיבה עם רירית בצקתית והירפאמית עם ארוזיות במרכז.כל השאר תקין... לסיכום: רירית תקינה של המעי הדק, ללא עדות מחלת מעי דלקתית, ממצא בקיבה, קרוב לוודאי דלקתי,אך יתכן ומסביר קליניקה. דרושה קורלציה עם ממצאים של גסטרוסקופיה. לאחר מכן בבדיקת גסטרו נמצא גסטריטיס קל, ( ביופסיה הראתה שאין הליקובקטר) בפועל? יש לי לחץ מפחיד בבטן העליונה, שמקרין לי לבית החזה ולגב העליון. כל הזמן נפיחות ברמה של חודש חמישי, ולאורך היום הבטן נהיית קשה מאוד ומתוחה. כאב כרוני כל היום, ואני מנסה לעזור לעצמי, במקביל הולכת לכל רופא גסטרו מהאיזור שאני גרה בו. אני יודעת שאין אבחונים דרך הרשת, אבל אשמח לרעיונות מקוריים ולא מקוריים בכדי לנסות לפתור את הבעיה שלי. us בטן משבוע שעבר יצא תקין. היה ניסיון לטיפול בנורטילין שלא הצליח. crp 1.9 esr 32 (תמיד מוגבר) תודה רבה, ערבה.

שלום רב נשמע שעשית בירור נרחב לבעייה ממנה את סובלת, ואכן בעייתי לאבחן דרך הרשת. אכן יכולה להיות תרומה של הדלקת שנצפתה בקיבה לסימפטומים שאת מתארת ובמידה וכן תרופות מקבוצת ppi כדוגמת אומפרדקס או נקסיום יכולים להקל. בנוסף נפיחות בטנית יכולה לנבוע מאי סבילות למזונות ואולי יש מקום להתייעץ עם דיאטנית גסטרו ולהתחיל דיאטה כדוגמת FODMAP. מקווה שימצא פיתרון לבעיותיך ותרגישי יותר טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס