גירודים רציניים.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/04/2020 | 03:29 | מאת: NOT_FOUND

שלום אני בן 25 מאובחן עם קרוהן ודלקת מפרקים פסוריאטית מקבל פנטסה וסלזופירין. אני לוקח כ-5 חודשים סלזופירין 2 גרם. (ל2 גרם הגעתי לפני 3 חודשים כי העליתי מינון בהדרגה). לפני כ-3 שבועות התחיל לי גירוד ברגליים באזור השוקיים ובשבוע וחצי האחרונים הגירוד נהיה בכל הגוף, ואפילו מעיר אותי משינה לפעמים. הגירוד הוא בהתקפים והוא מאוד חזק ומעקצץ/דוקר. בגלל הגרד הפסקתי דבר ראשון לקחת את הסלזופירין, כי חשבתי שזאת תגובה אלרגית ואני לא לוקח את הסלזופירין כבר 9 ימים. למרות זאת, הגירודים ממשיכים לי, ואני לא יודע מה לעשות כרגע כי אין לי לאן ללכת ועם מי להתייעץ בזמן הבעייתי שנוצר בגלל מגיפת הקורונה. בנוסף, מאז הפסקת הסלזופירין, כואבת לי יותר הבטן, הרבה יותר יציאות, וכל ההישגים שהיו לי בזכות הסלזופירין נעלמו, כולל ההקלה המסוימת בכאבי המפרקים. במשך 3 ימים לקחתי כדור טלפסט 180 מ''ג וזה לא עזר לי לגרד. רציתי לבקש את עזרתך ואת עצתך: א. בהנחה שהגרד הקשה נגרם לי כתוצאה מהשימוש בסלזופירין - האם יש משהו שאוכל לקבל כדי להקל על מצבי מבחינת הגירודים ? ב. מה שאני מתאר יכול להיות תגובה אלרגית לסלזופירין? כאמור הפסקתי איתה לפני 9 ימים. תודה.

שלום רב פחות סביר שהפסקת תרופה שגורמת לגרד לא מקילה עליו. טיפול לגרד לרוב הוא על ידי אנטיהיסטמינים כגון טלפסט שנטלת, ולעיתים מריחה של משחה מקילה. לעיתים יש צורך בסטרואידים. אך על מנת להתאים לך טיפול אתה צריך לפנות לבדיקת רופא להערכה. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס