קלפרוטקטין מוגבר

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/12/2019 | 21:36 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. לפני 6 שנים זיהום בשיגלה. מאז הבטן יצאה מאיזון והמשיכו גם חודשים לאחר מכן מעת לעת כאבי בטן ושלשולים וכו'. על מנת לצמצם כאבי בטן נמנע מאז מהרבה מאכלים וזה קצת מקל על התופעות אבל התזונה שלי די דלה כמעט בלי פירות וירקות ובלי בשר ועוד דברים. המצב אובחן כ IBS שהחל בעקבות זיהום. עברו 6 שנים ואין שום שיפור וסובל ואף ירדתי כמה ק"ג במשקל במצטבר. כל בדיקות הדם תקינות. CRP תמיד תקין נע בין 0.1 עד גג 0.3 MG/DL בין קצוות הנורמה. CT בטן לפני שנתיים תקין ולכן זה אובחן כמעי רגיש. מלפני שנה וחצי בוצעו כמה בדיקות קלפרוקטקטין בקופת חולים כל כמה חודשים 183,242,165,281,170,155 הגסטרו אמר שזה קצת גבוה אבל מנגד שכל בדיקות הדם וה CT תקינים לכן אם מתלבט אם יש טעם בעוד בירור לשלול קרוהן. רציתי לשאול קניתי ערכת קלפרוטקטין לבדיקה בבית. בבדיקה שביצעתי בבית כבר כמה פעמים התוצאה "נמוך מ 70" ופעם אחת 110. פעמיים אף הגשתי מאותה דגימה לבדיקה הביתית ובקופת חולים יצא כ 200 ובבית מתחת ל 70.... זה כמובן משנה את התמונה. 1. מה יותר אמין בדיקה ביתית או הבדיקה שנשלחת לקופח? 2. אם זה מתחת ל 70 אז האם אין טעם בעוד בירור? 3. על ערך ממוצע ש 200 האם רוב הסיכוי שמדובר בקרוהן? תודה רבה

שלום רב, ישנן מספר ערכות קלפרוטקטין ביתיות, אשר יתכן והאמינות של כל אחת מהן מעט שונה, אך נמצאו סה"כ בעלי אמינות דומה לערכה שמבוצעת במסגרת מעבדות בתי החולים וקופות החולים, המבוצעת בשיטת ELISA (הקיטים הביתיים משלבים פענוח ע"י מצלמת הטלפון החכם ויכולים להיות שינויים בפענוח גם על רקע איכות המצלמה, אור הרקע וכו). בכל מקרה הקיט המעבדתי נחשב בGOLD STANDART והמדויק ביותר. כך שאם יש ספק, הקיט המעבדתי הוא הקיט שעליו יש להסתמך. ערכים מעט גבוהים כפי שציינת שהיו לך בעבר, יכולים להתקבל בנוכחות תהליך דלקתי לאורך המעי הדק אך אינם אבחנתיים ועל מנת להגיע לאבחנה יש לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית. לפיכך ממליצה להתייעץ לגבי צורך בהמשך בירור עם גסטרואנטרולוג מטפל. תרגיש בטוב ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס