בדיקת צואה וויטמינים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/11/2019 | 17:20 | מאת: שירי

שלום, קרוהן ברקע 1. האם יש להמנע מנרות או כל תרופה אחרת המוחדרת לפי הטבעת, או שלא, לפני בדיקת צואה ? כי נראה שהחומר נשאר בצואה. 2. אני בשנות ה-40. לראשונה, בשל הקרוהן, ביצעתי בדיקה לויטמין D ונצפה חוסר משמעותי. ניתן לי תוסף המשלב גם סידן בתוכו (על אף שהסידן בדם בנורמה). האם מומלץ או שמא עדיף ליטול ויטמין D בלבד. תודה

שלום רב 1. לפני בדיקת צואה עדיף להמנע מטיפול מקומי על מנת לא להשפיע על תוצאות הבדיקה. 2. אם צריכת הסידן שלך מספקת (כ1200 מג ליממה) ואין ירידת ניכרת בצפיפות העצם אזי אין צורך בנטילת תוסף סידן ומספיקה נטילת ויטמין D במינון מספק. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס