בעיה בעקבות נטילת אזניל.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/10/2019 | 23:27 | מאת: אורן

שלום, אני מאובחן עם קרוהן. לפני שלושה שבועות הייתה לי מחלה שנראתה לרופא כדלקת גרון, ובהוראת רופא בבית החולים, (לשם נגשתי בגלל החגים), הוא קבע שעלי לקחת אנטיביוטיקה בשם אזניל, 500 מ"ג פעם ביום, למשך שלושה ימים. יום אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה (לאחר שלושת הימים הנ"ל) הופיע לי לפתע פתאום שלשול שעבר אחרי יום. בשבועיים האחרונים אני שם לב שהיה לי למעשה במשך הזמן הזה - סוג של שלשול 3 פעמים במשך אותם שבועיים, ובשלושת הפעמים האלה, אני עושה הרבה פעמים ביום - בערך 8, זה לא ממש שלשול אבל זה רך ויש גם דם. רציתי לשאול אם זה יכול להיות קשור לאנטיביוטיקה אזניל? האם יכול להיות שזאת דלקת דמויית ממברנה של המעי הגס או קלוסטרידיום? בינתיים גם התחלתי לקחת פרוביוטיקה כי חשבתי שאולי האנטיביוטיקה פגעה בחיידקים הטובים, וזה יועיל לי. כרגע אני לוקח פרוביוטיקה של אלטמן בשם ג'ארו דופילוס, האם היא מתאימה למצבי או שיש אחרת שתתאים לי יותר? מקריאה הבנתי שבמצב כזה ובחשד לאותה דלקת, עלי לעבור בדיקות דם מסויימות, וכן בדיקת צואה. מכיוון שהרופאה שלי לא נמצאת בארץ, הייתי מבקש לדעת איזה סוג של בדיקות דם וצואה יש לעשות במצב כזה? תודה מראש.

שלום רב במידה ומתפתח שלשול חריף מומלץ להשלים בדיקות צואה לאנטרופתוגנים, פרזיטים וכן צואה לקלוסטרידיום (חיידק אשר יכול לשגשג ביחוד לאחר טיפולים אנטיביוטים) בדיקות דם כלליות מומלץ לבצע כולל מדדי דלקת להערכת המצב הכללי תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס