שאלה מאוד חשוב בנושא.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/12/2018 | 18:23 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, בן 40 עקב התלקחות רצינית בשנה שעברה במחלת הקרוהן, המוגלובין שלי ירד ונפגע משמעותית, כמו כן לא עולה כבר לא מעט זמן. שאלתי היא, איך ניתן לעלות אותו שוב, (כמו שתמיד היה גבוה.. ובנורמה הרגילה). חשוב לציין שנוטל יום יום ולסירוגין, או פלוקס/ או אבקה/ ו/או נוזל של אלטמן., כמו כן נוטל B-12 מתחת ללשון ותוספת של אבץ. מה עוד יכול לעשות חוץ מזה, בכדי לעלות מוגלובין נמוך... תמיד רצוי אם ניתן בטבעיות. לתשובתך הכה חשובה ממתין ומודה לך מראש!

19/12/2018 | 20:16 | מאת: אחד

שלום שאול. עד שתקבל מענה מיקצועי ממומחית הפורום. עד כמה שידוע לי רמות נמוכות יכולות להגרם גם מדימום. בכל אופן ממליץ לך לבנתיים לקרוא את 36 שעות מאימורן. סיפורו האישי של חולה קוליטיס.

שלום רב, במידה ויש חסר ברזל משמעותי שלא משתפר תחת טיפול בברזל דרך הפה, מומלץ להשלים את החסר עם עירוי ברזל. לעיתים כאשר התהליך הדלקתי פעיל, יש ירידה ביכולת ספיגת הברזל ואף אובדן שלו דרך דופן המעי- מה שיכול לתרום לקושי להעלות את ערכי ההמוגלובין והברזל במקרים מסוימים. בריאות שלמה, ד"ר שניר

03/01/2019 | 14:56 | מאת: שאול.

תודה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס