CRP

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/05/2018 | 12:39 | מאת: גיל

שלום בן 35 בגיל 22 אובחן קרוהן יחסית קל. העדפתי לא לקחת טיפול מאז ומקפיד על דיאטה מאוד קשוחה ותוספת של מולטי ויטמין ומנת אנשור / מודולן ביום. מאז לא חזרתי על קולונוסקופיה לא מעוניין לעבור את זה שוב אבל CT בטן לפני שנתיים היה תקין לגמרי. CRP כל השנים תמיד תקין בערך 0.1-0.15 כשהנורמה 0.0-0.3 ( פרט ל CRP מוגבר בזמן דלקת גרון ). בדיקות הדם תקינות לאורך זמן רק המוגלובין מעט נמוך כ 12.8 לעומת כ 14 שהיה בגיל 20. פריטין תקין באמצע הנורמה. דם סמוי תקין. קלפרוטקטין נע בין 100 ל 250. רציתי לשאול האם לאור הנתונים, כל עוד ה CRP תקין הסיכוי שייגרם לי נזק מהקרוהן כמו הצרות למעי או בעיות אחרות הוא נמוך יחסית?? האם זה סביר איך שאני מתנהל? תודה

29/05/2018 | 07:24 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום גיל CRP תקין אינו מדד מספק על מנת להבטיח שאין התקדמות במחלת הקרוהן. אנו יודעים שקיים פער משמעותי במטופלים רבים, בין הקליניקה (מה שהם מרגישים) המעבדה (CRP קלפרוטקטין) והממצאים בקולונוסוקפיה והדמיה. על מנת להיות בטוחים שאין הכרח בטיפול - ממליצה לעקוב גם בקולונוסקופיה (למרות האי נוחות הכרוכה בעניין) ובהדמייה- CT או MRE דר' אבני

31/05/2018 | 11:29 | מאת: אב

לעבור אנשים שעברו את כל הבדיקות וההדמיות האפשריות, ועשו בדיוק את כל מה שאמרו להם לעשות ולקחת.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס