קרוהן, בטן עליונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/04/2018 | 19:10 | מאת: דני

שלום גיל 40 רזה מאוד עקב קרוהן. משקל BMI=16 תמיד היה לי מבנה גוף רזה. מאסת שרירים נמוכה. מנסה לעלות עם מודולן. עקב קצת חולשה באחרונה הופנתי לאקו לב לפני שבועיים. במהלך האקו לב, הטכנאי לחץ כמה דקות עם המתמר הבולט שיש באקו לב ( לא מתמר רחב כמו ב US בטן ) על האיזור שנמצא 2-3 סמ מתחת למפתח הלב, בחלק העליון של הבטן, איפה שהקיבה. מאז כבר שבועיים יש לי 1. מדי פעם כאבים באיזור הזה. 2. רפלוקס ותחושת גירוי בקיבה אחרי האוכל 3. כאבים לפעמים באיזור מרכז החזה והוושט אחרי האוכל או אחרי בליעה. 4. לפעמים כאב באיזור מתחת למפתח הלב בזמן הליכה ומאמץ. לקחתי עכשיו כמה ימים קצת גסטרו 20 כדי להקל את התסמינים. האם יכול להיות שהלחיצה דחפה את השסתום בין הקיבה לוושט וגרמה לי לכך שמעכשיו יש לי רפלוקס משמעותי וכאבי קיבה ובעיות באיזור? האם יכול להיות שיש שם דימום פנימי? נגרם איזה שהוא בקע סרעפתי? מה דעתך? מה מומלץ לעשות? ( מנסה להמנע מעוד ועוד בדיקות כמובן ) תודה רבה

16/04/2018 | 18:37 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום לא סביר בעיני שלחץ חיצוני של מתמר הסונר גרם לדימום פנימי ,לבקע סרעפתי או להחמרת ריפלוקס באם עדיין קימים כאבים- כדאי להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל- לביירור הכאבים ותחושות הריפלוקס

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס