הריון וקוליטיס.. מחפשת תשובה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/10/2017 | 12:46 | מאת: תאיר

שלום דוקטור, לפני שנה התגלה אצלי קוליטיס כיבית. עד עכשיו לא הגעתי לרמסיה, התחתנתי ואני מעוניינת להכנס להריון, אשמח לדעת: 1. האם אפשר להכנס להריון בזמן היתקף ומהם הסיכונים ? 2. האם יוגדר כהריון בסיכון ? ומתי ניתן לקבל שמירת הריון במידה וצריך ומי ממלית על כך ? 3. שימוש בתרופות ביולוגיות בזמן ההריון - האם זה אפשרי ? 4. אשמח לדעת דברים נוספים שלא שאלתי ועלו על דעתך . 5. צריך השגחה מיוחדת? תודה.

25/10/2017 | 12:40 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום תאיר, 1. האם אפשר להכנס להריון בזמן היתקף -- סיכוי של אישה להיקלט קטן יותר במחלה פעליה עם זאת, ועל אף הסיכוי הקטן יותר, טכנית אשה עם מחלה פעילה יכולה להיכנס להיריון. מהם הסיכונים ? -- אירועים תרומבוטיים (פקקת ורידים): דלקת והיריון מגבירים קרישיות -- הפלה בעקבות דלקת -- השפעה של חסרים תזונתיים על התפתחות העובר -- בכל המובנים רצוי להיות בהפוגה. 2. האם יוגדר כהריון בסיכון ? -- זאת שאלה לפורום רופאי נשים ומתי ניתן לקבל שמירת הריון במידה וצריך ומי ממליץ על כך ? -- גם 3. שימוש בתרופות ביולוגיות בזמן ההריון - האם זה אפשרי ? -- מותר וגם לא כרוך בסיכון משמעותי. -- מפסיקים לקראת לידה כדי לאפשר לוולד להיוולד ללא השפעה של התרופה. 4. צריך השגחה מיוחדת? -- מעקב במרפאת IBD-היריון תודה -- בשמחה. מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס