האם זה משהו אחר?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/10/2017 | 23:33 | מאת: ואדים

שלום מזה כמספר שנים (שלוש) אני סובל מהתופעות הבאות: א. כאבי מפרקים וחוליות הגב ב. כאבי בטן וריבוי יציאות ערכתי את הבדיקות הבאות: MRI עמוד שדרה ואגן שהתשובה בהם לא היתה ברורה ולא נראתה דלקת מפרקים בדיקת קולונוסקופיה שבה נמצאו ממצאים שהחשידו לקרוהן בהם פרוקטיטיס אבל תוצאות הביופסיה גם הן אינן ברורות מספיק לדברי הרופאים. שאלה שלי היא: קראתי שקיים חיידק בשם Lymphogranuloma venereum שאם הוא לא מטופל הוא יכול להידמות למחלת מעי דלקתית וגם לדלקת או כאבים במפרקים. רציתי לדעת איזה בדיקות דם יש לבצע בשביל לבדוק אם קיימים נוגדנים למחלה הזאת ואיך אפשר לאשר שמה שיש לי זה אכן קרוהן ולא דלקת ממקור חיידקי או זיהומי שיכול להידמות למחלת מעי דלקתית? והאם קיימים מזהמים נוספים שיכולים לחקות מחלת מעי דלקתית? תודה.

23/10/2017 | 18:45 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

איזה בדיקות דם יש לבצע בשביל לבדוק אם קיימים נוגדנים למחלה -- סרולוגיה -- בנוסף, יש אפשרות לבצע צביעות מחומר מוגלתי (אם יש) ו-PCR (בדיקה גנטית לחיידק) איך אפשר לאשר שמה שיש לי זה אכן קרוהן ולא דלקת ממקור חיידקי או זיהומי שיכול להידמות למחלת מעי דלקתית? מדובר הסתמנות קלינית שונה למדי: מתחילה בתור כיב קטן על אבר מין, כעבור מס׳ שבועות מופיעים חום, צמרמורת, כאבי שרירים והגדלה כואבת של בלוטות לימפה במפשעות - שבהמשך אף מתנקבות ומפרישות מוגלה. בהמשך מופעיות פיסטולות לעור ולאברי אגן פנימיים. והאם קיימים מזהמים נוספים שיכולים לחקות מחלת מעי דלקתית? תודה. -- ברקטום? זיבה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס