כאבים ממושכים ורפלקסים בפרקי אצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/09/2017 | 23:57 | מאת: א

שלום רב בן 37 אני חולה קרוהן מזה 15 שנה ומטופל בפנטסה . עד מלפני שנתיים הכל היה בסדר . אך בשנה וחצי האחרונים התחלתי לסבול ממעין רפלקסים חזקים "עיוותים" באצבעות הידיים שמלווים בכאבים בפרקי האצבעות ומפרקי הידיים . וגם במפרק חיבור הירך . באופן כללי גם תחושת חולשה. רופא המשפחה הפנה אותי לעשות בדיקות דם - תקין ואז לאורטופד: הייתי מטופל דרך אורטופד ששלח אותי לפיזוטרפיה , ומיפוי עצמות -תקין ללא אבחנה ניסיתי גם שיאצו ודיקור סיני ומסזים אך לא עזר (קצת הקל). הרופא משפחה הפנה אותי לראווטולוג אני כבר די מיואש מחכהכבר 3 חודשים לתור לראומוטולוג בתקווה שיוכל לעזור לי. אני קורא די הרבה באינטרנט ואומרים שיש קשר הדוק בין הקרוהן לבין דלקות פרקים למינן. ולכן רציתי לדעת האם ד"ר לגסטרו יוכל לעזור לי להבין מה יש לי או רק הראומטולוג ? עד כה לא אובלן אצלי דלקת מפרקים אבל יש לי חשש שלא הפנו אותי לאבחון נכון . אשמח על המלצתך.תודה

22/09/2017 | 12:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

ספק אם העוויתות באצבעות קשורות למחלת מעי בעניין של כאב במפרקי ירך - הסיפור שונה: יש דלקת של מפרקי ירך משנית לחמחלת קרוהן. צריך הפניה ל-MRI של מפרקי אגן/ירכיים. לא חייבים ראומטולוג - כל רופא, לרבות רופא משפחה, הגסטרואנטרולוג שמטפל בך, או אורטופד - יכולים למצא את הבקשה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס