טיפול- שאלות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/07/2017 | 22:20 | מאת: אוהד

שלום, בן 23 לדעתי לא רלוונטי אך רק אציין שברקע יש פסוריאזיס, ודלקת מפרקים מסוג ספונדילוארתרופתיה. לאחרונה אובחנתי עם קרוהן בבדיקת קולונוסקופיה. בבדיקת גסטרוסקופיה מצאו גסטריטיס ודאודניטיס וכיב תריסריון. לפי הביופסיות של הגסטרוסקופיה היו כתוב שלא נמצא חיידק הליקובקטר, ולפי תוצאות של מבחן נשיפה שנערך לפני כמה זמן, נמצא כן הליקובקטר. 1.נאמר לי על ידי הרופא שגם אם בביופסיות כתוב שאין HP, אז יש צורך בכל זאת ליטול אנטיביוטיקה מאחר ומבחן הנשיפה כן מצא הליקובקטר, וביופסיות נלקחות ממקום קטן וספציפי ויכול להיות שלקחו ביופסיה ממקום בלי ההליקובקטר. האם זה נכון? 2. רופא מסויים הציע לי להתחיל לטפל בקרוהן שמצאו אצלי עם פנטסה ועם נקסיום לכיב ולגסטריטיס, והלכתי גם לייעוץ אצל רופא אחר וזה אמר לי כי זה יהיה לא חכם להתחיל לקחת פנטסה כשלא ביררתי אם יש מעורבות של מעי דק, ואם אכן יש אז הטיפול הוא לא פנטסה אלא תרופות מסוג כמו כדוגמת אימוראן או תרופות ביולוגיות נוגדות TNF ALPHA. האם זה נכון עכשיו להתחיל לעשות בירור למעי הדק? 3. בבדיקת MRI למעי הדק (MRE) חייבים לקבל גדוליניום? האם אין ערך אבחנתי ללא גדוליניום? 4. האם בדיקת אולטראסאונד של המעי הדק יכולה לתת איזשהו מידע, אפילו קטן? אני מודה על העזרה כי נראה שאני צריך הכוונה ועצות. תודה.

12/07/2017 | 23:11 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. אם בדיקת נשיפה הייתה לא תקינה, אני נוטה לתת טיפול, ם אם בביופסיות לא ראו חיידקים (ומה אם הם מקוננים מפינה אחרת של הקיבה, שלא נדגמה?) 2. שאלה שניה היא מסוג שצריך לשאול במרפאה, עם כל המיע הרלונתי. 3. כן. יש ערך מסויים אך הזרקה משפרת אותו באופן משמעותי 4. כן

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס