מקרה מסובך של קרטוקונס-מבקש את חוות דעתכם

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/01/2013 | 16:53 | מאת: אלי

שלום רב אני אובד עצות ומבקש לקבל ממך עיצה חשובה. אני בן 35 ויש לי קרטוקונוס מתקדם ב2 העיניים לאחר ניתוח LASIC שעברתי לפני 12 שנים , מרכיב רק עדשות קשות כבר 7 שנים לא פשוטות של מלחמה לא פוסקת וראיה פגועה ומעוותת. כבר נאמר לי שאצטרך להשתיל קרנית לפחות בעין אחת בשלב מסוים בנוסף יש לי קטרקט קטן בעין ימין – בצד העין. הראיה בעין ימין עם העדשה היא 6/12 ובעין שמאל אני רואה 6/9 עם העדשה מ 2005 אני מרכיב עדשות קשות. עד 2011 היו לי מלחמות , אי נעימויות ושריטות לפעמים בקרנית. היה לי קשה להרכיב ולהחזיק אך איכשהוא הסתדרתי. היה לי כוח בעיניים ולאחר 8/9 שעות הרכבה הייתי מוריד לחצי שעה ומחזיר בחזרה לעיניים ונהנה מעוד 4/5 שעות של ראיה. בשנת 2012 ולמעשה כבר בסוף 2011 שמתי לב שהעיניים שלי מאוד עייפות וכואבות כל הזמן עם העדשות, מאוד קשה לי להחזיק איתן ולמעשה אני סובל. זמן קצר לאחר ההרכבה בבוקר אני בד"כ נאלץ להוציאן (כי מציק), לשטוף את העיניים ואת העדשות במים אז לחזור ולהרכיבן. לאחר 3 שעות של הרכבה העיניים עייפות מאוד וכואבות, אני שם טיפות נגד יובש אבל בניגוד לשנים עברו הן עוזרת מעט מאוד ומהר מאוד העייפות ואי הנעימות גוברת. לאחר כ- 6 שעות העיניים גמורות, גם טיפות נגד יובש כמעט לא עוזרות. אני סוחב עוד שעה שעתיים של אי נעימות וכובד המלווה בעפעוף לא נעים. כל זאת כדי לסיים 8 שעות בעבודה אכשהוא. אני מגיע הביתה ומוריד את העדשות ל 40 דקות. כשאני מחזיר אותן העיניים מאוד עייפות ומתנגדות ואז מוציא/מחזיר ובכללי סובל ממש לעוד 3/4 שעות "בכוח" של ערות כדי לתפקד... ככה מסתיים היום שליב בנוסף: השנה- הרבה פעמים אני קם בבוקר ואחת מהעיניים חצי עצומה, האזור שמסביב לעין כואב ולפעמים גם עפעוף כואב. כל פעם עין אחרת בעייתית במיוחד.. עין שמאל היא החזקה בראיה אבל בה יש יותר גירוי מהעדשה כי היא "שפיצית יותר" ועין ימין היא החלשה יותר גם פיזית, לאורך השנה התקשתה יותר להסתדר עם העדשה והעייפות שלה עם העדשות גדולה יותר (כשהייתי ילד היא תמיד הייתה חצי סגורה בשמש). מסובך מאוד!! הקרניות נבדקו והן תקינות ואין לי אודם או כל בעיה אחרת.כל זוג עדשות קשות אחר שהרכבתי לא עזר וגם לא סקיריליות ואני מתהלך עם זוג אחד של עדשות קשיחות. אני מטופל כל הזמן ע"י ד"ר אברהם לבנה שגם מתאים לי עדשות. אופטיקאים אחרים שהייתי אצלהם לא מצאו לי עדשות נוחות יותר. ברור שבגדול אני סובל מאוד ומתקשה לנהל אורח חיים נורמלי. אני שורד במינימום שיש. מפה עולות לי מספר שאלות 1 השתלה של קרנית במקרה שלי: באיזה שלב אני אמור להחליט על השתלה? ברור שאיכות החיים שלי פגועה קשה בשל בעיות הקרטוקונוס בעיניים, השאלה היא עד מתי אני אמור לסבול במטרה לדחות את השתלת הקרנית? האם בעוד 10 שנים צפויה התקדמות במדע השתלות הקרנית ואז התוצאות יהיו טובות יותר? האם אני סובל בשנים הכי טובות שלי לחינם שכן במצבי מומלץ מאוד להשתיל? האם להמשיך לחפש עדשות מגע קשות אצל אופטיקאים ולקוות לנס?האם מנתחים רק שאי אפשר בכלל להרכיב עדשות קשות? כל זאת בהתייחס לתלונות שלי למול תלונות של חולי קרטוקונוס אחרים , החלטותיהם והתוצאות שחלו אצלהם .מהי חוות דעתך במקרה כמו שלי ? אני לא מכיר את רמת הקושי של אלו שהחליטו לבצע ניתוח למול סטטיסטיקות התוצאות ושביעות רצונם במקרים כגון שלי.. 2 לגבי השתלה באופן כללי - מהם התוצאות שמקבלים בד"כ מהשתלת קרנית? האם רובם מקבלים ראיה טובה של נאמר 6/9 ואף 6/7.5 , ראיה שנקיה מעיוותים ונצנוצים, ראיה עם משקפיים או עדשות מגע רכות. מה הצד השני של המטבע? הווי אומר כמה אחוזים מקבלים תוצאות לא טובות של דחיית קרנית או קרנית שנקלטת אך פיתוח צילינדר גבוה שלא מאפשר משקפיים אלא רק עדשות קשות? במידה ואהיה חייב לשים עדשות קשות לאחר ניתוח כזה- האם במקרה סביר יהיה שאפשר להתאים לי עדשות ככה שאראה טוב יותר ממה שאני רואה כרגע, וגם נקי יותר ? כלומר גם מספר טוב יותר וגם בלי כל ההפרעות והעיוותים שיצר הקרטוקונוס- או שמא שלאחר הניתוח צריך להתאים עדשה קשה מיוחדת וזה בעייתי מאוד ולא ברור איך תהיה התוצאה. 3 לגבי השתלה באופן כללי- האם הקטרקט בעיו ימין שככל הנראה יתקדם יכריח לבצע השתלת הקרנית יחד עם ניתוח קטרקט או שניתוח קטרקט יהיה רק לאחר כמה שנים..? האם ניתוח הקטרקט מסבך עוד יותר את השתלת הקרנית ומחבל בסיכויי ההצלחה? 4 רופא העיניים שלי טוען שאצלי כשעשו לי ניתוח לייזר LASIC דפקו לי את כל היקף הקרנית וצריך לעשות השלתה של כמעט כל ההיקף- קוטר של 11 לעומת השתלות בד"כ של 6 ולכן השתלה אצלי היא מאוד מסוכנת והוא לא יודע איך אני אצא מהניתוח.. האם באמת יש לזה משקל גדול על תוצאות הניתוח? 5 הערה: יש לי חשד לגלאוקומה, שדה ראיה תקין , לחץ תוך עיני תקין (הערה: יש לי קרניות דקות מאוד, 358 בימין ו 398 במשאל), קמירות גבוהה של הדיסקיות- 0.85 בשניהן, הדקקות עליונה גבולית בעין שמאל ב OCT . כרגע אני רק במעקב כל חצי שנה ואם תהיה החמרה כלשהיא אזי אתחיל לקחת איפות נגד גלאוקומה. אבל זה רק לידיעתך כי זה כבר נושא אחר..

06/01/2013 | 11:31 | מאת: אסף

אלי שלום גם אני עברתי ניתוח ליזר וגם סובל מקרטוקונוס קשה בשתי העיניים הרופאים המליצו לי על עדשות או ניתוח קרנית. יש לי משקפיים היום ואני רואה טוב ויכול לנהוג איתם הפתרון שלך זה ללכת לאופטמטריסט היחיד בארץ לפי דעתי זה שעשה לי את המשקפיים וזה שמואל ברמן מתל אביב תנסה יכול להיות ששם יתמזל מזלך כמוני ותוכל לתפקד עם משקפיים תודה אסף

06/01/2013 | 12:25 | מאת: אלי

אסף- לא ייתכן שיש לך קרקטוקונוס מתקדם ואתה שם משקפיים במצב שיש צילינדר 6 (כמו שלי) אי אפשר להרכיב משקפיים לצערי מבקש משוב מרופא עיניים בפורום הזה

08/01/2013 | 14:08 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

אלי שלום רב, ממכתבך הארוך אני מבינה את מצוקתך, הקושי בהרכבת עדשות מגע המשפרות את חדות ראייתך. אשתדל לענות על כל שאלותיך: 1. לגבי מתי לנתח- זה תלוי בגורמים רבים אך בעיקר כשאתה לא רואה טוב וחדות ראייתך ירודה. לגבי עדשות המגע - קיימים מספר מומחים להתאמת עדשות מגע בקרטוקונוסים קשים, בינהם שמואל ברמן מתל אביב ואבי עזרא ממרפאת "עיניים". הייתי מנסה להיבדק גם אצלם. בנוסף, אני ממליצה לשלב דמעות מלאכותיות עם הרכבת עדשות המגע כדוגמת הילוקומוד או טירס נטורל פרי באמפולות. 2. חדות הראייה לאחר השתלת קרנית היא בד"כ לא מקסימלית (דהיינו - לא מגיעים ל 6/6) ולעתים יש צורך בהרכבת דשות מגע גם לאחר ניתוח השתלת קרנית. לגבי דחיית השתל - האחוזים משתנים לבין 2% ל60% אך בד"כ בקרטוקונוס בשתל ראשון האחוזים אינם גבוהים. 3. לפי התיאור שלך, מדובר בקטרקט בשלבים הראשוניים ונראה לי שעדיף לעשות רק ניתוח להשתלת קרנית בשלב זה. אך כמובן שעליך להיבדק ולהתייעץ עם רופא עיניים. 4. בהשתלות הקרנית לאחר ניתוחי LASIK משתדלים לקחת שתל גדול יותר וזה תלוי גם בקוטר הקרנית שלך, אך המנתח יעשה את השיקולים והחישובים שיתאימו לך. בברכת בריאות שלמה וראיה טובה, ד"ר ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס