דחיית איבר מושתל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

משבר הקורונה: על קו התפר שבין זהירות נחוצה לפאניקה מיותרת

מדוע ההנחיות של משרד הבריאות משתנות כמעט מדי יום ומה הדבר החשוב ביותר שניתן לעשות כדי למזער את סיכויי ההדבקה? פנינו לפרופ' קרסו בשביל להרגיע מעט את הרוחות ולתת את כל המידע שחשוב להכיר מדי יום מתגלים פרטים נוספים על נגיף הקורונה שמתפשט ברחבי העולם בקצב מעורר דאגה. למרבה הצער, בעידן הפייק ניוז, אין זה פלא שכולנו מופגזים ללא הרף באינספור פרטי מידע, חלקם לא תמיד לגמרי נכונים או אפילו מוטעים. מידע כוזב שכזה עשוי לזרוע בהלה ולעורר דאגה מיותרת. בשביל לעשות מעט סדר ולהרגיע את רמות החרדה, פנינו אל פרופ' רפי קרסו, ביקשנו ממנו לענות על מספר שאלות בוערות של גולשים ולספק לנו את המידע העדכני ביותר שיש. להלן תשובותיו:   יש לי תור לביקורת בבית חולים השבוע: האם לאור הנחיות משרד הבריאות להמעיט בביקורים בבתי חולים, עדיף לדחות את התור? פרופ' קרסו: התשובה לשאלה הזו משתנה בהתאם לנתונים האישיים של השואל: אם מדובר באדם בעשור השביעי (ומעלה) לחייו, בחולה סוכרת, חולה לב, אדם עם יתר לחץ...
ללמוד עוד על דחיית איבר מושתל
השתלה ממוחשבת: יותר מהיר, פחות כואב-תמונה

זקוקים להשתלת שיניים? חוששים מכאבים ומתקופת החלמה ממושכת?...

מאת: ד"ר חסן...
17/02/2020
מעי קצר: נפלאות הגאטקס-תמונה

תסמונת המעי הקצר היא מחלה נדירה, שלאחרונה פותחה עבורה תרופה...

מאת: ד"ר ניב אוה
22/01/2017
משבר הקורונה: על קו התפר שבין זהירות נחוצה לפאניקה מיותרת-תמונה

מדוע ההנחיות של משרד הבריאות משתנות כמעט מדי יום ומה הדבר...

מאת: פרופ' קרסו...
12/03/2020
החלפת מפרקים בגיל צעיר: מדריך-תמונה

ניתוחי החלפת מפרקים (ברך או ירך) נעשו בעבר בגיל מבוגר....

מאת: ד"ר הלר שניר
11/02/2018
אולי יענין אותך לדעת...
הכל על ברונכוסקופיה - תמונה
הכל על ברונכוסקופיה
מדריך בדיקות רפואיות: ברונכוסקופיה נועדה...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדחיית איבר מושתל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דחיית איבר מושתל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בעלי עבר השתלת מוח עצם מאח שלו יש לו AML חודש לאחר ההשתלה יש קליטה מלאה אפיון 0.5% וה npm1 0.038 .. שלושה חודשים אחרי ההשתלה בדיקת לשד אפיון תקין וה npm1 עלה ל 0.111 האם יש סיכויי שהמחה תחזור ומה הסיבה לכך???

NPM1 הוא מדד רגיש מאוד לשרידי מחלה. עליית הרמה שלו מחשידה לכך שצריך להטות את שיווי המשקל לטובת פעילות השתל ושהלויקמיה עדיין לא נשלטת בצורה מיטבית. אין מספיק נתונים לגבי תפקוד השתל, ספירת הדם ודרגת GVHD כדי לייעץ מעבר לכך בברכת בריאות

אין סימני GVHD ספירה יציבה לויקוצים 3.43 צקלוספרין מקבל 125 בבוקר ו 100 בערב ורמה שלו סביב 150 אם האפיון תקין עדיין אין תשובה של ביופסיה זה יכול להדאיג?

לא חושב שנכון לייעץ כך. צריך לראות את כל התמונה הקלינית. אני בטוח שהרופא המטפל עם קבלת תשובת הביופסיה יוכל להנחות אתכם לגבי הטיפול

כיום יש לי ראייה מטושטשת מאוד האם לאחר השתלת קרנית הראייה תהיה תקינה. או מה מהסיכוי שתשאר מטושטש ואז מה הואיל ההשתלה מה הסכנה בדחיית ההשתלה

בדרכ לאחר השתלת קרנית קידמית או בעובי מלא (לדוגמא לקרטוקונוס או צלקת בקרנית) יש צורך בעדשת מגע על מנת לראות טוב. צריך לזכור שלכל ניתוח יש סיבוכים. בהשתלת קרנית: דחיית שתל , כשלון שתל, זיהום בשתל ועוד. הסיכוי לסיבוכים דיי נמוך אך קיים.

שלום ע"ס צילום CT נקבע שאני צריך לעבור הרמת סינוס פתוחה כולל השתלת עצם,ולאחר מכן החדרת שתל. הבעיה שיש לי מספר שנים אוסטואופרוזיס ,ואני לוקח כשנה ריבון 150 (לקחתי הכדור גם לפני 3 שנים) האם יש סיכון של דחיית השתל? איזה בדיקת דם לבקש מרופא משפחה כדי להעריך את מידת הבעיה?

טיפול בתרופות מסוג ריבון . מעלות את הסיכון להיווצרות נמק לאחר ביצוע השתלים בפחות מ% . מומלץ להפסיק את הטיפול 4-6 חדשים לפני ההשתלה. אין בדיקת דם אמינה שיכולה באמת להעריך את מידת הסיכון. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

האם בארץ מתבצע טיפול ב( photophersis ( ECP אם כן או לא מה יעילותו ?

ECP הוא טיפול שבו הלימפוציטים מוצאים מהדם (פרזיס) ועוברים הקרנה הגורמת להם להיות פחות פעילים. הפחתת פעילות הלימפוציטים גורמת לירידה בפעילות של מחלת השתל נגד המאכסן (GVHD). דרך טיפול זה יעילה גם ב GVHD חריף וגם בכרוני - אולם, היעילות של ECP תלויה במערכות המעורבות ובזמן בו הותחל הטיפול. היתרון הגדול של ECP, בניגוד לתרופות אחרות, שהוא אינו מחמיר את הדיכוי החיסוני ואת הנטיה לזיהומים. במרבית המרכזים הגדולים בישראל יש ECP ואנחנו משתמשים בטכנלוגיה הזאת בהצלחה מרובה.

האם טיפול ב ECP מותר לחולה עם רקע במלנומה(סרטן העור)?

לא ברורה לאיזו התוויה שאלתך. אם מדובר ב GVHD לאחר השתלה אלוגנאית אז בהחלט כן