בדיקת ראיה במכשיר אופטי

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

02/10/2021 | 07:29 | מאת: רוני

שלום ותודה רבה מראש, אני הגעתי לגיל שמשרד התחבורה מחייב בדיקת ראיה כדי לחדש את רישיון הנהיגה. זו פעם ראשונה שעשיתי את הבדיקה הזאת בחנות אופטיקנה. אתה בוודאי מכיר את המכשיר האופטי הבנתי שהבדיקה שמסתכלים כמו במשקפת מדמה 6 מטר והיא בודקת חדות ראיה, שדה ראיה ושלילת ראיה כפולה ממה שהבנתי. הייתי צריכה לזהות כמה עיגולים ולהקריא מלוח מספרים ולאחר מכן לזהות הבהוב מאיזה צד. אחרי שיצאתי משום מה הרגשתי שהראיה שלי השתבשה ואני מרגישה שלא רואה טוב. אם לנייד הייתי רואה רגיל פתאום נהיה לי מטושטש. השאלה שלי בכנות מלאה, יש איזה סיכון לעיניים במכשיר הזה? מישהו התלונן שגרם לו לאיזה תופעת לוואי? אני לא מדמיינת וזה מה שקרה לי. בבקשה אודה לך מה דעתך בנושא. המון תודה מראש, רוני

04/10/2021 | 08:08 | מאת: רוני

את הבדיקה עשיתי עם משקפיים שאני מרכיבה אך ורק בבית לקריאה ולמחשב בלבד מס. 1.5 בנהיגה אין לי משקפיים, אבל משום מה לבדיקה הייתי עם המשקפיים שכאמור עכשיו אנהג עם משקפיים. השאלה שלי עם נבדקתי עם משקפיים במכשיר האופטי זה מסוכן ואסור אלא ללא משקפיים? יש במכשיר הזה משהו שיכול לשבש את הראיה מכיוון שיצאתי משם עד עכשיו יש לי בעיה לדוגמא להסתכל בנייד שללא משקפיים ראיתי מעולה ועכשיו הכל מטושטש בעקבות הבדיקה. זה מדאיג אותי מאד, שמעת על זה? אודה לך על מידה. המוון תודה לך חשוב לי לדעת.

הי רוני עד כמה שידוע לי אין כל סיכון בפגיעה בעיניים כתוצאה מבדיקה במכשירים מסוג זה.

מנהלי פורום קרטוקונוס