קטרקונוס משפחתי מה הפתרון לשאר בני המשפחה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/08/2022 | 22:07 | מאת: גולדי

ערב טוב אחותי עשתה בדיקת התאמה אצל דוקטור דוייב בעיניים ירושלים ולא יצא מתאימה כשהיא אמרה לי את העובי הקרניות הייתי בשוק אני התחלתי עם כזה מצב לפני כמה שנים ב2017 כשלאט לאט המצב התקדם עשיתי עוד 2 מיפויים לאחרונה וראו שב2 העיניים זה התקדם בעיקר בקדמי האם בכזה מצב מותר לי לדרוש אפשרות לעשות קרוסלינקינג ??? או רק כשהמצב מתקדם מאוד אחרי שפשוף אז יעשו לי השתלת קרנית???? אשמח למענה תודה רבה אני גם עם יובש בעיניים כך שיש גם בעיה בקרנית תודה רבה

גולדי שלום, התקדמות של קרטוקונוס היא בהחלט אינדקציה לטיפול בקרוס לינקינג למעט מקרים מסויימים כגון קרנית מאוד דקה. שפשוף עיניים הינו גורם סיכון להתקדמות המצב ועל כן יש להמנע משפשוף עיניים. בכל מקרה מומלץ לפנות למומחה קרנית על מנת לקבל החלטה בנוגע לטיפול. בהצלחה

מנהלי פורום קרטוקונוס