כאבי ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

05/06/2009 | 18:57 | מאת: מיכל

לא ברור לי אם יש או אין קשר. בתקופה האחרונה, אחרי הציקלוספורין האימוראן והאמת גם טיפולי ה IVIG כאבי הראש מופיעים הרבה יותר וחזקים הרבה יותר והאמת גם כמות די נכבדת של משככי כאב לא עוזרים להם אלה רק אחרי הרבה זמן. כאבי הראש מופיעים בתוספת לחץ על העין שממש נותנת הרגשה כאילו מישהו דוחף אותה החוצה. נכון לעכשיו, הופסק הטיפול באימוראן וננסה לחדש את טיפולי ה IVIG למרות שבפעם הקודמת לא נתנו שום תוצאה. נקווה שהפעם אולי הן יצליחו יותר או לפחות לא יגרמו לנזק. בתקווה לשיפור כל שהוא לכולם. שבת שלום מיכל

שלום מיכל, אין לי תשובה לגבי כאבי הראש שאת חשה לאחר הטיפולים, אולם המשפט שאת כותבת: "כאבי הראש מופיעים בתוספת לחץ על העין שממש נותנת הרגשה כאילו מישהו דוחף אותה החוצה" מצלצל לי מוכר ממחלה אוטואימונית אחרת בשם Graves' Disease שהיא תוצאה של "יתר פעילות של בלוטת התריס". במחלה זו (Hyperthyroidism) קיימים סימפטומים שדומים לסימפטומים של מיאסטניה גרביס כגון: ראיה מטושטשת, ראיה כפולה, עייפות, חולשת שרירים . . . . ועוד + סמפטום בעיניים שאינו מופיע במיאסטניה גרביס והוא: "התבלטות של גלגל העין" (Protrude Eyeball). איני יודע אם יש קשר ואם נבדקת אי פעם בקשר לבלוטת התריס. אני מציע שתבררי זאת עם הנוירולוג שלך.

06/06/2009 | 08:37 | מאת: ערן

ביתר פעילות של בלוטת התריס התבלטות גלגל העין נראית בוודאות כלפי חוץ ונקראת אקזופטלמוס (exophtalmus) ידוע שציטוטוקסיקה גורמת לכאבי ראש וכן גם אימונו גלובולינים, כמו שתמיד נאמר לא כל האצבעות שוות האחד מושפע יותר והשני פחות, חוץ מזה בד"כ כאבי ראש עם לחצים בעניים או ברקות מהווים חשד לעליית ל"ד שגם גורמת לכאבי ראש ויכול להיות שזו התופעה ,הרי הינך נוטלת כמות מכובדת של סטרואידים וזו תופעת לוואי ישירה שלהם, תעשי מעקב ל"ד רציף של מס' ימים באותה יד ובאותה תנוחה 3 פעמים ביום באותן שעות, לפני כל חיפושים אחרי מחלות נוספות או אחרות, אני מאמין שרופא הסוכרת שלך לקח לך בדיקה של בלוטת התריס לא אחת ולא פעמיים כרוטינה שלהם וגם הרופא המטפל, היו רואים מזמן סימנים להיפר תירואידיזם.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס