תאונת דרכים וחבלה בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/05/2015 | 21:00 | מאת: אורנה

שלום ד"ר שלמה, בתי בת 22 עברה תאונת דרכים לפני שנה כאשר נחבלה מאחורה בחבלה שקורים לה צליפת צוואר- כך הרופאים כתבו. והיא נחבלה בצוואר בעיקר והייתה מאושפזת בבית חולים . ומאז יש לי כאבים כרוניים , צוואר נוקשה ותפוס ומגבלה ממשית בתפקוד היום יומי. היא לוקחת הרבה תרופות ומשחות וגם עושה טיפולי פיזיותרפיה שעוזרים חלקית. יש לה קשיי תפקוד משמעותיים והיא הולכת לפסיכיאטר גם. התוצאות של MRI הם: יישור לורדוזה צווארית היצרות סגיטלית מרכזית קלה מבנית של תעלת שידרה c2 -c3 -אוסטאופיטים אונקוורטברלי מימין מיצר את תעלת שורש איפסילטראלית. C3-C4- אוסטאופיטים אונקוורטברלי מימין מיצר את תעלת שורש איפסילטראלית. מה אומרת התוצאה? ואיך אפשר לטפל בבעיה כזו לאחר תאונת דרכים בנוסף האורטופד כתב בלט דיסק בעמוד השדרה עם שינויים במפרקי uncovertebral מה זה אומר גם ומה זה אומר החבלה צליפת צוואר? תודה..

צליפת השוט משלבת חבלה של עמוד השדרה וחבלה של מערכת העצבים. השיקום ארוך ומשלב דיספלינות שונות החל מפיזיותרפיה ועד ביו-פידבק, ופסיכולוג. הפיתרון לא ניתוחי אלא שיקומי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק