כאבים בעמוד השדרה וחוסר תחושה ברגליים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/03/2013 | 09:10 | מאת: יהודה

שלום לפני כשנה אמי בת 71 החלה לסבול מכאבים ברגליים, והירדמות של הרגליים . באותה תקופה נערכה בדיקת CT והממצאים הם: המנח והמבנה הגרמי: מודגמת עמדה לורדוטית עמוקה. עקמת מותנית קלה מאד קמורה לשמאל. ליתסזיס קדמית מינימלית של L4 על פני L5 עם ספונדילוליזס מימין. המרווחים הבינחולייתיים ברוחב תקין למעט היצרות קלה של המרווח D12-L1 עם תופעת ואקום בדיסק . שינויים ניוונייים פצטליים בגבהים L3-4, L4-5 (משמעותיים יותר) L5-S1. היצרות גרמית ספינלית בגובה L5. הדיסקים: בגובה L1-12D - בלט דיסק פאראמדיאני ימני עם מגע בשק התקלי. בגובה L1-L2 - בלט דיסק שטוח מעט גדול יותר משמאל עם מגע בשק התקלי. בגובה L2-L3 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ משמעותי על השק התקלי. היפרטרופיה של ליגמנטום פלבום ודחיקת השומן האפידורלי. בגובה L3-L4 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ משמעותי על השק התקלי, היפרטרופיה של ליגמנטום פלבום ודחיקת שומן האפידורלי. בגובה L4-L5 - היצרות ספינלית גרמית מלווה בבלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק התקלי, ממלא חלקית את הפורמינות דו"צ, דחיקה שלמה של השומן האפידורלי. בגובה L5-S1 - קיים בלט כללי מתון של הדיסק לאחרונה חלה הידרדרות במצבה והיא מתקשה ללכת, מרגישה כאבים חזקים ברגליים, לא שולטת בשלפוחית השתן ומרגישה תחושה של " שריפה" באזור המפשעה. רציתי לדעת הם יש היום ברפואה טיפולים/ כדורים / זריקות שיכולים לעזור לאמי, והאם ניתוח בגילה הוא משהו שיכול לסכן אותה. תודה

אמך זקוקה ל MRI בהקדם, התייעצות וניתוח אנדוסקופי להרחבת תעלת השדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק