כאבי גב תחתון - עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/09/2020 | 17:57 | מאת: עדנה

בשנת 2016 עברתי ניתוח לכריתת דיסקה מותנית וקיבוע חוליות L4-L5. סיכום MRI 1 . ספןנדילוליסטזיס (דרגה1) L4-5 2. בקע דיסק L5-S1, L4-5 3. ארתרופתיה פטאלית דו צידי L4-5 דיסקופתיה L5-S1 לאחר פחות משנה התחילו כבר כאבים ובשנת 2017 עשיתי שוב MRI ולאחר מכן התחלתי טיפול במרפאת כאב דיקורים וגם זריקות תחת שיקוף קיבלתי מסוף 2017-עכשיו 22 זריקות תחת שיקוף . עד שרופא כאב שלח לעשות שוב MRI בשאלת היצרות ספינלית מעל הגובה הניתוחי? לחץ על שרשי עצב לומבריים ? הצטלקות? הסיבה תלונות שלי על כאבי גב חזקים והקרנה לרגל ימין שהייתה ולא נגמרת אלה מתגברת. MRI 9.9.2020 האחרון אשמח שתכתוב לי את דעתך על הממצאים: L1-2 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקלי L2-3 בלט דיסק משמעותי לחץעל השק התקלי הירטרופיה ליגמנטרית הגורם לספיינל סטנוזיס קלה. L3-4 בלט דיסק דיפוזי עם היפרטרופיה ליגמנטרי הגורם לספיינל סנטנוזיס בינונית. L4-5 במקום של הניתוח וקיבוע מתכתי . תזוזה בין החוליות עם בלט דיסק דיספוזי עם לחץ קל על השק התקלי. אין סימנים של האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. L5-S1 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק התקלי ללא הארדה לאחר הזרקת גדוליניום. עמוד שדרה הסגיטלי לאחר הזרקת גדוליניום מראה תהליכים ניוונים מסביב ל- END PLATE של החוליות. בהשוואה לבדיקה הקודמת קיימת בבדיקה בבליטות בגובה L2-3 ו-L3-4עם סימנים של חנק יותר של התעלה הספינלית ממה שהיה בבדיקה הקודמת . תודה על ההתייחסות

מדובר בתהליך ניווני של החוליות-דיסקים מעל לקיבוע של L4-5 , יתכן וטיפול שמרני כולל מרפאת כאב ופיזיותרפיה-שחייה יספיקו בשלב זה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק