ארתרופתיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

צריכת ויטמינים - כן או לא?

שאלת חשיבות צריכת ויטמינים ותוספי מזון עולה בחורף. אך האם החומרים והתוספים הללו בהכרח מחזקים את המערכת החיסונית? החורף כבר בפתח ועמו כל התסמינים הידועים - נזלת, שיעול, כאבי ראש ועוד. החברות המסחריות מפרסמות מידע על נפלאות הוויטמינים ותוספי התזונה ומבטיחות כי הם "ישמרו" עלינו במהלך העונה. מן המפורסמות הוא שוויטמין C חשוב לבריאות ורובנו מתייחסים אליו כאל ויטמין שמזרז את קצב ההחלמה משפעת; אך האם אכילת פרי הדר אינה מספיקה?הדעות כצפוי חלוקות, ולכן לפני שאתם מזדרזים לבית מרקחת הקרוב, בדקו היטב מה מתאים לכם והאם אתם אכן צריכים לרכוש ויטמין מסוים או אולי להסתפק בשינוי הרגלי האכילה. רב הנסתר על הגלוי ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה, המרכז הרפואי הלל יפה, ומנהל פורום רפואה דחופה באתר דוקטורס, אומר כי תוספי מזון וויטמינים הם מוצרים שמשווקים היטב, ולכן נמצאים בתודעה שלנו כל העת, ובמיוחד...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לארתרופתיה

דלקת מפרקים - תמונת המחשה
דלקת מפרקים סגירת בתי המלון, החורף שמתקרב והחשש מפני ביקור במרפאה, מטרידים חולי פסוריאזיס רבים שנדר...
בורסיטיס - תמונת המחשה
בורסיטיס סובלים מכאבים במפרק הירך הפוגעים לכם באיכות החיים? לרוב ניתן להסתפק בטיפול שמרני: נוגדי...
כאבי פרקים - תמונת המחשה
כאבי פרקים בני הגיל השלישי סובלים בשכיחות גבוהה מהפרעות שינה, העלולות לגרום לבעיות גופניות ונפשיות...
רגישות במפרקים - תמונת המחשה
רגישות במפרקים תזונה נכונה, שעות שינה מספקות, עיסוי רפואי, אמבטיית מלחים ובעיקר ההבנה שבריצת מרתון החו...
חולשה במפרק - תמונת המחשה
חולשה במפרק שחיקת מפרקים עלולה לפגוע באיכות החיים - ולעתים אין מנוס מהחלפת מפרק. כיצד מתבצע הניתוח...
נפיחות במפרקים - תמונת המחשה
נפיחות במפרקים אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, בעיקר כאלה המחמירים בעת מנוחה ומלווים בקשיון, כדאי שתמהרו ל...
ללמוד עוד על ארתרופתיה
האם נמצא הגורם לפסוריאזיס?-תמונה

חוקרים מהמרכז הרפואי ת"א (איכילוב) הצליחו להוכיח כי החלבון...

מאת: מערכת zap...
19/10/2009
פורום חדש: פסוריאזיס-תמונה

פורום נוסף מצטרף לאתר דוקטורס. ד"ר לי-און גלעד ישיב לשאלות...

מאת: ד"ר לי-און...
25/12/2006
פסוריאזיס: קשקשת על העור-תמונה

מחלת הפסוריאזיס אינה מסכנת חיים, אולם גורמת לפגיעה באיכותם....

מאת: מערכת zap...
10/03/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לארתרופתיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ארתרופתיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר בהמשך לפנייתי הקודמת לא הצלחתי לצרף את קובץ פיענוח mri ולכן אני אכתוב את התשובה ולתזכר בת 45 חולת קרהון 25 שנה סובלת מכאב גב תחתון לעיתים מעיר משינה עם הרדמות רגל ימין קושי בישיבה ממושכת ובעמידה ממושכת להלן תוצאות mri: מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית במשטח הפקרי האיליאקאלי הימני , מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית משני צידי המפרק הסקרואיליאקאלי השמאלי ,הממצאים מחשידים לסקרולאיאטיס פעילה אשר לא הודגמה בבדיקה mri הקודמת ,הפורמליניות הסקרליות מודגמות תקינות מודגמת עוצמת אות תקינה מלשד החוליות המותניות , אשמח לקבל עזרה עד שאפגש עם ראומטולוג על איזו מחלת פרקים מדובר ואם היא מאפיינת את הכאב במפרקי הידיים והמרפקים מודה מראש כ על ההתייחסות תודה

שלום בהקשר של מחלת קרוהן וכאב במפרקים ובגב נוסח התשובה מכוון לדלקת במפרקי האג ( SIJ ). ההחלטה על המשך הטיפול צריכה להתבצע ביעוץ משותף של ראומטולוג ורופא גסטרו. בהצלחה

עשיתי בדיקת טוסטסטרון ויצא 11.4. אני לאחר שנים של שימוש בסיאליס וויטרה. ברקע מחלת פרקים שטופלה בעבר עם כמויות גדולות של סטרואידים. הרופא רשם לי גל טסטומקס 25. 1. האם אני חייב להשתמש כל יום או שאפשר להשתמש בימים רלונטיים בלבד? 2. ראיתי ששימוש יכול לפגוע ביצור הזרע. האם מדובר על ירידה בספירה או גם ירידה משמעותית בכמות שנפלטת? 3. האם כשאחליט להפסיק הטסטסטרון לא יצנח מתחת למה שהיה? 4. אשמח לשמוע לגבי תופעות הלואי והשכיחות שלהם. אשמח לתשבתכם כי אני מבולבל לגמרי.

אתה חייב להפנות את כל השאלות החשובות האלו לרופא שרשם לך את הטסטומקס וזו גם חובתו להסביר לך. בעקרון ברמה של 11.4 אתה מקבל מינון מספק. בכאלו שמתכננים הורות לא מומלץ מתן טסטוסטרון, שכן יש פגיעה באיכות הזרע - לא בכמותו.

מזה חודש פלוס כאבים בחזה במרכזו אזור עצם בריח כאבים מתגברים בחשיפה לקור נשימה עמוקה הרמת ידים התכופפות לחיצה על המקום.הופנתי למיון שם בדקו בדיקת דם טרופנטין טי לשריר לב תקינה צילום חזה תקין .שוחררתי לדעת הרופאה לא לב וריאות אלא פיברומיאלגיה בה מאובחן כבר 6 שנים הפנת לראומוטולגית המטפלת ולשקול מבחן מאמץ ראומוטלוגית אמרה לשלול בעיה קרדילוגית ולקחת שבוע ארקוקסיה 90.קרדיולג שבדק אמר שסביר לפי תסמינים לא לב לשלילה שלח לאקו לב במנוחה יצא תקין כן שלח למבחן מאמץ שבוע הבא. אמר שאם תקין לפנות לאורטופד ראומטלוגית אומרת אין צורך יתן לך אותו כדור שנתתי. שאלותי 1.אם ישלל גורם לבבי ללכת לאורטופד הוא לא ללכת כפי שראומטולגית אומרת ולקחת ארקוקסיה שרשמה. 2.הייתי מעונין לדעת איזה עוד מצבים חוץ מלב יכולים לגרום לכאב בחזה. 3.אני עם צפיפות עצם נמוכה, יש לי באחד המקומות בסקפולה שינוים ניונים, מיפו עצמות לפני שנתים יש חשד לפאגט באגן צד שמאל אמור לראות אנדוקרינית שתאשר או תשלול האם יכול להיות קשור לניוון או פאגט באזור הזה

1. איני יודע עליך מספיק על מנת לעשות אבחנות כמובן, ויכול רק להתייחס למידע הכתוב שהבאת ותחושת הבטן שלי למקרא הדברים. 2. לא כתבת דבר על גילך- זה שונה לחלוטין אם אתה בן 23 או בן 73. 3. איני יודע מה ההסטוריה הרפואית שלך שהביאה את מי שהביאה לכנות את אוסף תלונותיך בשם "פיברומיאלגיה". אני מעדיף להגדיר זאת כאדם עם רגישות יתר- כי היא יכולה להיות גופנית+ נפשית+ חברתית, ולא רק גופנית (פירוש השם פיברומיאלגיה הוא כאב של רקמת החיבור והשריר). 4. נשמע כמו כאב בפרק בין עצם החזה לעצם הבריח- תכתוב בגוגל תמונות sternoclavicular pain ותראה אם זה המיקום. 5. לדעתי כבר היית אצל מספיק מומחים על מנת להניח שאפשר להגדיר את בעייתך כ"כאב" ולא לחפש מום לב/ מחלת פרקים/ דלקת/....חסרה לי התייחסות לפגישה עם רופא המשפחה שלך ומה הוא חושב על מצבך. 6. מצבים אפשריים- כאב מוקרן מעמוד שידרה צוארי, כאב בחיבור בין הצלעות לעצם החזה, כאב מהשרירים או הספיה בין הצלעות, כאב בפסיה שעוטפת את דופן בית החזה, מיחוש שאינו "כאב" שמתעצם בשל המעגל הסגור בו אתה כלוא עם סבלך... 7. כמובן שיכול להיות קשור למחלת פאג'ט של העצם- אבל צריך לראות היכן בדיוק הכאב ועד כמו חמור מצב העצמות.

בן 50 מאובחן בפיברומיאלגיה בראומוטולגיה בלינסון. אתה לא ראשון שמפנה אותי לרופאת משפחה כולם אומרים שהיא אמורה לרכז לנתב ולהנחות מה לעשות לצערי הרב היא לא ממש עושה זאת ומשמשת יותר על תקן של אני מבקש דברים והיא נותנת מאמין שאם הייתי אצל רופא עם אבחנה חמישים אחוז מריצות לרופאים היו נחסכים ממני כיוון שאין לה דיעה באף ענין לצערי צריך להיות הרופא של עצמי. מספיק שאני קורא את התגובה שלך ורואה את כמות הנדע וההבנה דלך והכיוונחם שאתה נותן כדי לראות כמה עמוק הפער בינך לבינה ביכולת האבחנה מקווה שהסברתי את בעיתי העקרונית

.

יש לי מחלת פרקים RA. קיבלתי חסון מלא נגד קורונה. בספרות כתוב שהאפקטיביות של החיסון יכולה להיות יותר קטנה. האם כדאי לעשות בדיקה סרולוגית לאישור?

שלום לא אין הנחיה כזו