בבעיה כזו גם ניתן לבצע ניתוח אינדסקופי?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

19/05/2020 | 19:33 | מאת: י85

שלום, מספר רופאים ממליצים ניתוח ״מלא״ עם קיבוע מותני. הסרה של החוליה וכו׳. האם במקרה כזה יש חלופה? האם חלופה עדיפה? האם ניתוח גם יכול לשפר את כאבי הגב עצמם?

19/05/2020 | 19:33 | מאת: י85

mri

19/05/2020 | 19:36 | מאת: י85

להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1 לפני ולאחר הזרקת חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב אורטופדי. ברקע ידוע על מצב לאחר למינקטומיה וקיבוע טרנס פדיקולרי ע"י ברגים מתכתיים בגובה .L5-S1 בהשוואה לבדיקה הקודמת מתאריך- 05/11/2005- לפני ניתוח. ממצאים: מצב לאחר למינקטומיה וקיבוע טרנס פדיקולרי ע"י ברגים מתכתיים. מצב לאחר פיוז'ן בין גופי החוליות L5-S1. שינויים פוסט אופרטיביים ברקמות הרכות. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. הקונוס בסיומת L1 ללא עדות לאותות חריגים. ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקה. עקמת קלה קעורה ימינה. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L1-L2 -בגדר הנורמה. L2-L3- בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי דו"צ, משיק לחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים דו"צ. L3-L4- קשרית שמורל בלוחית הדיסקלית התחתונה של L3. בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים. L4-L5- בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל, לחץ על האספקט הקדמי ושמאלי של השק הדוראלי, על המוצא של העצב ההיקפי השמאלי של L5, היצרות של תעלת השדרה והריצס הלטרלי משמאל. עיבוי של הליגמנטום פלבה. L5-S1- השק משוחרר לאחור. בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים דו"צ. רקמה האדרתית באספקט השמאלי של תעלת השדרה. התרשמות: בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל בגובה L4-L5 כמפורט. שינויים פוסט אופרטיביים בע"ש המותני. 1. חשד לנזק כרוני בסגמנט S1 בדרגה בינונית מימין וקלה משמאל 2. חשד למרלגיה פרסטטיקה

לא צריך לרוץ לניתוח נוסף, צריך לשקול בכובד ראש , עדיף להגיע לבדיקה לצורך החלטה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק