כאבי צוואר כרוניים עם נוקשות והגבלות תנועתיות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/05/2020 | 05:03 | מאת: פלג

שלום דר דוידוביץ הנני בן 39 וסובל מכאבים כרוניים בצוואר מזה 15 שנה בשנתיים האחרונות חלה החמרה קשה בכאבים עם הקרנות לידיים ולשכמות נוקשות והגבלות תנועתית . להלן תוצאות הmri : המנח האנטומי של עמוד השדרה תקין, למעט רטרוליסטזיס קלה של חוליה 5C ביחס ל6C- ו6C- ביחס ל.7C- מנח קיפוטי קל בגובה .6C-5C ירידה בגובה המרווח הדיסקלי ובסיגנל הדיסק בגובה ,7C-6C .6C-5C החוליות הצוואריות תקינות בגובה. סיגנל מח העצם תקין. 	 מודגמים שינויים ספונדילוטיים בעמוד השדרה, כמפורט- בגובה :2-3C ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה או הפורמינות העצביות. בגובה :3-4C דיסק אוסטאופיט קומפלקס פרא צנטרלי ימני המצר מעט את הפורמן הימני, עם היצרות קלה של האספקט הימני של התעלה. בגובה :4-5C דיסק אוסטאופיט קומפלקס. התעלה והפורמינות פתוחות. בגובה :5-6C דיסק אוסטאופיט קומפלקס אחורי על בסיס רחב, עם היצרות פורמינלית ניכרת מימין וקלה יותר משמאל, משנית לזיזים פורמינליים. בגובה :6-7C דיסק אוסטאופיט קומפלקס על בסיס רחב המצר מעט את התעלה ומשיק לקדמת ה.DROC- היצרות פורמינלית בינונית / ניכרת מימין ומשמאל, משנית לזיזים פורמינליים. בגובה :1T-7C ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה או הפורמינות העצביות. רקמות רכות פרה ורטברליות בגדר התקין. חוט השדרה תקין בסיגנל ובמראה. הגומה האחורית ללא ממצא מיוחד. מה ניתן לעשות ?האם ניתוח זעיר פולשני פותר כאבים ונוקשות כרוניים או רק הקרנות ולחץ על השורשים? האפ אחרי הניתוח הצוואר נחלש עוד יותר ונכנס למגננה וכאב ? האם אפשר להגיד שהניתוחים בעצם באים רק לכבות שריפות ולמנוע נזק שורשי או עצבי ולא משהו אחר או מעבר? תודה מראש

נראה שפיתחת שינויים ניווניים בחוליות. על פניו לא נראה שניתוח הכרחי. יש לתחזק את הצוואר עם התעמלות נכונה ומתיחות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק