פענוח MRI וסיטי - כאבים נוראים בגב תחתון וברגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/11/2019 | 10:44 | מאת: נטלי

שלום, אני סובלת יותר מחצי שנה מכאבים בגב תחתון שמקרין לרגל שמאל. לא ישנה טוב בלילות. טופלתי בפיזיוטרפיה רק החמיר, כדורים לא עוזרים. אני לאחר ניתוח סקוליזיס וקיבוע לפי 24 שנה. אף פעם לא סבלתי מכאבי גב עד עכשיו. עשיתי סיטי וגם MRI בסיטי בלי חומר ניגודי בקע דיסק אחורי שמאלי קל בחוליות L3-L5 . מוקד הסתיידות עדינה בקוטר כ 0.4 סמ ברצס שמאלי. צמוד למוצא של שורש L5 משמאל - דיסק מזוייד?. היצרות פורמינלית קלה משמאל בבדיקת MRI - שינויים ניוונים ב END PLATE בחוליות התחתונות בגובה L3-4. בשאר החוליות ללא שינויים וסימנים פתולוגים. למה יש הבדל בתוצאות בין שתי הבדיקות? עדיין לא מבינה מה יש לי? בקד דיסק, פריצת דיסק, מה זה END PLATE? אשמח לתשובה

CT ו MRI שתי בדיקות שונות. בגדול לא נראה פריצת דיסק. כדאי להתייעץ עם מומחה.

16/11/2019 | 13:40 | מאת: ניקול

מצחיק כי יש לי תוצאות MRI דומות. אני חושבת שאצלי יש בלט לא בקע ואני מעריכה את הכל כתוצאה מפציעות ספורט. גם לי לא עזרו פיזיותרפיה וכד. וולטרן טו גו עוזר לא מנסה משהו מעבר. מה שכן עשית בדיקת צפיפות עצם? כי אני עשיתי ויש אצלי התחלה של דילול העצם ואני לוקחת סידן אמורפי שניספג פי 2-4 מכל סידן אחר (ממחקרים).

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק