בקע דיסק צווארי כאבים ממושכים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/10/2019 | 20:51 | מאת: רות

בת 37, מזה כשנתיים סובלת מכאבים חזקים באזור הצוואר והשכמות, לעיתים מקרינים לידיים. הופניתי לבדיקת mri ולפי ממצאי הבדיקה קיים בקע אחורי קל עם לחץ על השק במרווח c4-c5 ,וכן בלט קל במרווח c5-c6 עם לחץ על השק הדורלי. האם הממצאים האלה יכולים להסביר את הכאבים שאני חווה? מה הטיפול המומלץ? אציין כי ברקע סובלת ממחלת רקמת חיבור תסמונת אהלרס דנלוס שמתבטאת בין היתר בהיפרמוביליות ואי יציבות מפרקים... מצרפת את הפענוח סיבת הבדיקה: כאבי צוואר ונימול בידיים. מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה. המעבר הגולגולתי צווארי בגדר הנורמה. מרווח C2 / C1 :בגדר הנורמה. מרווח C3 / C2 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C4 / C3 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C5 / C4 :בקע דיסק אחורי מרכזי קטן. לחץ על קדמת השק הדורלי. מרווח C6 / C5 :בלט דיסק אחורי דיפוזי קל. לחץ על קדמת השק הדורלי. מרווח C7 / C6 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C7 / T1 :ללא בלט או בקע דיסק. חוט השדרה בעובי, מהלך ואותות תקינים. אין הגברה פתולוגית שדרתית או תוך שדרתית ע"י גדוליניום.

ניתוח אינו פיתרון טוב לבעייתך. כדאי שתפני לפיזיותרפיסט ותיישמי סוג של התעמלות המתאים לך לצורך חיזוק השרירים שיפצו על תנועתיות היתר של המפרקים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק