עזרה בפענוח בדיקת m.r.i

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/08/2018 | 23:28 | מאת: דליה

בת 64 סובלת מכאבים בגב תחתון. לאחרונה הקרנה לרגל ימין עם תחושת עייפות גדולה ברגל. צורך בהרמת הרגל אך זה לא מקל על החולשה. הכאב מאחרי הברך אל השוק האחורי עד למטה. בדיקת אם אר אי מצ"ב. אשמח להבין מה פרושה ומה ניתן לעשות תודה מראש הבדיקה בוצעה לבירור כאבי גב רוחביים התקפיים במגמת החמרה. ערות החזר פיקה משמאל. עמדה קיפוטית גבית ועמדה לורדוטית מותנית תקינות. הקונוס בגובה L1. מספר המנגיומות נראות בחוליות עמוד השדרה הגבי. פרט לכך סיגנל תקין של החוליות. סיגנל תקין של חוט השדרה. לא נראו בקעים בעמוד השדרה הגבי ולא נראה לחץ על חוט השדרה. בגובה L4-L3 היפרטרופיה פצטלית. בלט אנולוס דיפוזי. בגובה L5-L4 :ליסטזיס מינימלית. בלט אנולוס דיפוזי. היפרטרופיה פצטלית. בגובה S1-L5 בלט אנולוס ללא לחץ על השק התקלי. הפורמינה פתוחים. בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקלי או שורשי העצבים. האדרה תקינה בגדוליניום. תודה מראש

פענוח ה MRI אינו מסביר את הבעייה המתוארת. כדאי שתבדק אצל מומחה שיודע לקרוא תמונות.

02/09/2018 | 09:49 | מאת: דליה

תודה דר דוידוביץ. אני כבר מחכה בקוצר רוח לתור אליך בקרוב. שנה טובה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק