ניתוח עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/11/2017 | 14:07 | מאת: ניתי

ד"ר שלמה דוידוביץ שלום, פיענוח ה- MRI בצוואר מצביע על: 3C-4C :בקע מרכזי, היפרטרופיה אונקו-ורטברלית שמאלית, עם היצרות קלה של הנקב השמאלי, השטחה של הקורד והיצרות מרכזית קלה. הדיאמטר הקדמי-אחורי של הקורד מוצר קלות לכדי 5.4 מ"מ, לעומת 5.5 מ"מ בגובה שמעל. 5C-6C : היפרטרופיה אונקוורטברלית ניכרת ימנית, עם היצרות חמורה של הנקב הימני, ללא היצרות משמעותית של התעלה המרכזית או הנקב השמאלי. 6C-7C :דיסק אוסטאופיט-קומפלקס. היצרות בינונית של הנקב הימני וקלה של השמאלי. השטחה של האספקט הקדמי של הקורד, עם ירידה קלה בדיאמטר הקדמי-אחורי של הקורד לכדי 5.4 מ"מ. קיימת כמות מועטה של נוזל סביב הקורד וסך הכל ההיצרות היא קלה עד בינונית. פניתי כבר ל- 3 רופאים אשר אמרו כי צריך לנתח, האחרון בינהם הוא כנראה יהיה המנתח כשהוא רושם בחוות דעת: יישור לורדוזיס צווארית, C3-4 פרגמנט דיסק פרוץ מרכזי לוחץ על החוט עם ??? החוט, C6-7 בלט דיסק נושק לחוט. ב-2014 כבר אובחנתי עם פריצת דיסק ב- C5-6 ללא לחץ וכעת הוא אמר שיש שם שיפור וזה בלט. במהך 3 שנים היו התקפים קצרים של כאב וטיפולי פיזותרפיה עזרו. הפעם ההתקף כבר כשלושה חודשים והגב "מתקבע" לי בכל ישיבה מעל מספר דקות כאבים חזקים במפרקים, בכפות הידיים ובכל הרגליים כולל תחושת עיקצוצים. הניתוח אותו הוא רוצה לבצע כבר בשבועיים הקרובים הינו בגישה צווארית קדמית ACDE רק את C3-4. אברך על חוות דעתך בנושא והאם עדיף לבצע את הניתוח בגישה שלך? צירפתי גם את הפיענוח מבדיקת ה- CITI שקדמה ל- MRI. בברכה רונית

שיהיה בהצלחה. את צריכה להביא בחשבון שתצטרכי לפחות עוד ניתוח אחד בעתיד. אם תרצי חוות דעתי נצטרך להפגש עם הדיסק של ה MRI.

24/11/2017 | 06:13 | מאת: ניתי

אתה מתכוון ב c6-7? האם מומלץ לבצע בניתוח אחד 2 חוליות שונות? כיצד ניתן ליצור עימך קשר?

מרפאה פרטית -09-7737709, בלינסון-03-9376666

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק