סיוע בפענוח תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/08/2017 | 20:35 | מאת: Reem

שלום רב, אני בן 58, בריא בדרך כלל, ולא נוטל תרופות. אני סובל מכאבי גב בעוצמות שונות מגיל 17. במהלך השנים, כאשר הייתה עליה בכאב עברתי טיפולי פיזיותרפיה שונים שלעיתים הועילו ולעיתים לא. בחודשים האחרונים חלה החמרה ואני סובל מכאבים מהישבן הימני ועד לגב כף רגל ימין. הכאב קשה ביותר בזמן שאני מסתובב/ מפנה את גופי ימינה. עברתי מספר טיפולי דיקור שהקלו על הכאב. הכאב מלווה בתחושת נימול בגב כף הרגל. נשלחתי לבדיקת CT ולהלן התוצאות: גובה גופי החוליות בגדר הנורמה. לורדוזיס מותנית שמורה. עקמת קמורה ימינה. זיזים גרמיים קדמיים וצדדיים בגופי החוליות. שינויים ניווניים פצטרים וליגמנטרים. שינויים ניווניים בסחוסים הדיסקלים, עם וואקום פנומן. במרווחים הספציפיים: גובה L1-L2: ללא בלט דיסק. גובה L2-L3: ללא בלט דיסק. גובה L3-L4: בלט דיסק דיפוזי ולשמאל, לוחץ על השק התיקאלי, ממלא את הנוירופורמינה השמאלית עם לחץ על השורש השמאלי. גובה L4-L5: בלט דיסק דיפוזי ולימין, מלווה בהסתיידות, לוחץ על השורש הימני. גובה L5-S1: בלט דיסק דיפוזי ולימין, ממלא את הנוירופורמינה הימנית, עם לחץ ניכר על השורש הימני. SIJ בגדר הנורמה. אני חובב ריצה ורץ 3-4 פעמים בשבוע 10-15 ק"מ, בד"כ בשדות ודרכי עפר. שאלותיי הן: האם אימוני הריצה מסכנים את בריאותי, או שאין בעיה להמשיך לרוץ? מאחר שהתור לאורתופד ששלח אותי לבדיקה יתקיים רק בעוד חודש, אשמח להסבר על הממצאים ולחוות דעת עליהם. תודה רבה!

ככל הנראה הכאב המתואר נוצר מגובה L5-S1 . ממליץ על הפסקת הריצה ומעבר לשחייה על מנת להמנע מניתוח.

16/08/2017 | 23:09 | מאת: Reem

תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק