בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

20/03/2014 | 07:07 | מאת: אבי 31

בת 30(אחות במקצועי) בריאה בד"כ. ברקע מזה שנים סובלת מאנמיה גבולית שמטופלת בעירויי ברזל בשל אי ספיגה, וממגרנה עם אאורה. בעבר קיבלתי למיגרנה טיפול באימיטרקס (טריפטנים)ולאחר מכן ניתנו לי מרשמים לביתא בלוקר למיניהם. השתדלתי לא לקחת אותם עקב תופעות הלוואי וכעת נוטלת רק טיפות אופטלגין. בשנתיים וחצי האחרונות אובחנתי כחולת IGAN (נפרופתיה כלייתית) ונוטלת טריטייס 5 מ"ג. בשנה האחרונה חשתי סחרחורות ומעין תחושות של "התנתקות" לשברירי שנייה ללא פרכוסים או סימפטומים אחרים. ללא איבודי הכרה אך הייתי שקועה בעצמי. נשלחתי ע"י הנוירולוג לביצוע EEG להלן התוצאות: רקע בלתי סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש, הנחסמת בפקיחת עיניים. אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי אור.לאורך הרישום כל פעם שנפקחו העיניים נרשמה התפרקות כללית של זיזים. לסיכום- תרשים לא תקין. יש לגשת לנוירולוג. קבעתי תור לנוירולוג ששלח אותי אך קיבלתי תור רק לעוד 10 חודשים. שאלותיי הן: 1. האם ישנה דחיפות בתשובה מסוג זה או שניתן לחכות 10 חודשים? 2. מה משמעות התשובה? 3. האם כל בעיה ברישום ה EEG אכן מעידה על אפילפסיה? 4. האם רישום לא תקין יכול להיות בשל מיגרנה שהיתה לי שבועיים טרם הבדיקה?

31/03/2014 | 23:02 | מאת: ד"ר חן הלוי

מעולם לא שמעתי על תור לנוירולוג של 10 חודשים. אני חושב שאת טועה התשובה עשויה להעיד על אפילפסיה רגישה לאור ועלייך לראות נוירולוג בהקדם

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח