פרפור פרוזדורים ושבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/11/2013 | 19:20 | מאת: ליבון

אני סובלת מפרםור פרוזדורים התקפי כרוני,מטופלת בריתמיקס וקרדילוק בנוסף אני סובלת מתת פעילות קלינית של בלוטת התריס בקרוב אעבור אבלצייה . בינתיים אני מקבלת מרקפיטזול לבלוטה , וכמובן אספרין . הורי שניהם סבלו מפרפור פרוזדורים ומניסיון אני יודעת שאספרין לא עוזר , אמא שלי נפטרה בגיל 68 לאחר שני אירועים אחד במוח ואחד בעורק שמוביל דם למעיים (וזה עם אספרין} ואף הוביל למותה ,אני בת 57 שאלתי היא האם אני צריכה לקבל מדלל יותר חזק , כפי שראיתי בשוק קיימים מדללים חדשים כגון פרדקסה . האם אני לא בסכנ כאשר אני לוקחת רק אספרין

04/11/2013 | 21:10 | מאת: ד"ר חן הלוי

ההחלטה לתת נוגדי קרישה בפרפור היא החלטה מורכבת. בעיקרון זה תלוי במספר גורמים כגון גיל, נוכחות יתר לחץ דם, אי ספיקת לב שבץ מח קודם ועוד. לפי זה ניתן לקבוע את הסיכון שלך לשבץ מח ובהתאם לתת טיפול באספירין או בנוגד קרישה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח