צניחה של העפעף/ התרוממות של הגבה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

05/06/2012 | 13:18 | מאת: מיכל

דוקטור שלום לפני כשנה כשהייתי בהריון התחלתי לסבול מתופעה מוזרה. העפעף השמאלי שלי היה צונח לעיתים, ולפעמים הגבה השמאלית היתה מתרוממת, תוך תחושה של חולשה בצד השמאלי של הפנים. התופעה הזאת הייתה באה והולכת. לרוב נמשכה רק מספר דקות בלבד או שניות. הלכתי לנוירולוג שלא התרשם מהבדיקות שעשה במרפאה שיש דברים בגו, ומאחר והייתי גם בהריון לא יכולתי לבצע בדיקות נוספות והתופעה גם חלפה מעצמה קצת אחרי הלידה. בימים האחרונים התופעה הזו של צניחת העפעף תוך התרוממות הגבה חוזרת על עצמה ללא הרף. זה מסב לי אי נוחות בחברת אנשים כי רואים בברור שהגבה ממש נמתחת למעלה, וההרגשה הזאת של החולשה באזור גם לא נעימה. יש לציין שהאישון לא משתנה כשהתופעה מתרחשת. האם אתה מכיר את התופעה הזו? האם זה יכול לבטא איסכמיה רגעית במוח? אשמח לשמוע דעתך על התופעה. בתודה

08/06/2012 | 23:17 | מאת: ד"ר חן הלוי

זה נשמע לי כמו התבטאות של חולשת שרירי העין (מייסטניה)ולא אירוע מוחי. בכל אופן זה מחייב בירור נוירולוגי בסיסי. את צריכה לבקש מרופא המשפחה הפנייה לנוירולוג

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח