שאלה לגבי מיגרנה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

03/08/2020 | 05:04 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 וסובל ממיגרנה מגיל 18. לא מעשן. לחץ דם תקין. יש לי 2-3 התקפים בחודש, נדיר מאוד שיש לי אאורה במהלך ההתקפים (ממה שאני זוכר זה קרה 3 פעמים במהלך 12 שנה). לאחרונה נחשפתי לכך שיש קשר בין מיגרנה (בעיקר עם אאורה) לאירוע מוחי והתקפי לב וזה קצת הכניס אותי ללחץ. האם מדובר בסיכון גבוה או מתון, האם אני צריך להיות במעקב אצל נוירולוג והאם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לצמצם את הסיכון הזה? תודה

במטופלים עם מיגרנה עם אאורה קיים סיון מעט מוגבר יותר לשבץ מוחי. כדאי להיות במעקב נוירולוגי לפחות לצורך INTAKE ראשוני ולאחר מכן להימנע מגורמי הסיכון הקלאסיים לשבץ מוחי - עישון, השמנת יתר, טיפולים הורמונליים, סוכרת, יל"ד, כולסטרול. מומלץ לבצע פעילות גופנית סדירה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח