זרמים ברקות, ראייה מטושטשת ולעיתים צהובה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

27/06/2020 | 12:20 | מאת: שולי

דר' שלום, הנני בת 59 , עברתי ניתוח לב פתוח לפני כשנה בגלל בעיה במסתם מזה כשנה וחצי לערך (עוד לפני הניתוח) אני מתלוננת על זרמים באזור הרקות שמופיעים לסירוגין, טשטוש ראייה והופעת כתמים לבנים ולעיתים גם ראייה צהובה. תדירות הופעת התסמינים הללו, מופיעים בשכיחות גבוה לאחרונה. בביקור אצל נוירואופטולמוגית נשללה בעיה בראייה, הופניתי לבדיקת MRI להלן תוצאתה: -מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה -מבנה גומה אחורית, חדרי מוח, ציסטרנות וחריצים תקינים -ללא עדות לאוטם,דימום או תהליך תופס מקום -בסדרות שקולות T2 , ו- FLAIR אותות חריגים בחומר הלבן תת קורטיקלית פרי -ונטריקולרי, אינם מתאדרים, אינם מתאדרים בדיפוזיה, מעט מעל הנורמה לגיל יכולים להתאים לשינויים מיקרו-אנגיופתיים כרוניים, לקורולציה מעבדתית עם גורמי סיכון קרדיו-וסקולרי והפרעות קרישה -לאר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי -אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים -ללא עדות בDWI - ציסטת שארית קטנה בסינוס המקסילרי השמאלי אציין כי מס' חודשים קודם לבדיקה זו קיבלתי אנטיביוטיקה כי הנוירולוגית חשבה שמדובר בדלקת בסינוס - בדיעבד לפי רופאת א.א.ג לא דובר כלל על דלקת בסינוסים אודה מאוד לחוות דעתך,

נשמע פענוח שכיח לאנשים בגילך אולי מעט חמור יותר, מדובר בשינויים בחומר הלבן במוח משניים ברוב המקרים ליתר לחץ דם. בכדי למנוע שינויים כאלה יש לאזן באופן מיטבי גורמי סיכון ווסקולרים. אם אינך שקטה אפשר להגיע להתייעצות עם נוירולוג שבץ באחד מבתי החולים הגדולים.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח