כאב כתף ,עקצוצים בידיים וחוסר זרימת דם תקינה בידיים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/05/2020 | 13:36 | מאת: אור

אני גבר בן 60 מעשו מצעירותי,הייתה לי פריצת דיסק בעבר, מלפני שנה אני סובל בכאב חזק בכתף שמאל ואיני יכול להזיזה בחופשיות , איני יכול להרים את היד ולהזיזה אחורה וכו, הייתי אצל אורטופד וביצעתי צילומים ,יצאו תקינים, לוקח אינתרופן לכאב הכף היד יש לי אצבע ביד שאיני יכול להזיז, לקפל, בימים האחרונים אני מרגיש עקצוצים בכפות הידיים ,ותחושה שהדם לא זורם לי טוב בכפות ידיים-לאחר 15 דקות אני מרגיש שאין לי זרימת דם בידיים ואני מרגיש קושי בקיפול אצבעות הידיים, בנוסף יש לי כאבים בגב התחתון וגם חווה מידי פעם יש לי קושי בנשימה ,אני מרגיש שיש לי מחסור בחמצן. (רציתי לציין שבחודש וחצי האחרונים איני עוסק כלל בפעילות ספורטיבית) אשמח להבחנה ויעוץ, תודה רבה רבה !!

מדובר בתלונות רבות שלא בהכרח מתיישבות אחת עם השניה, לא ניתן לבצע אבחנה על סמך תיאור תלונות אלו. אבחון בהפרעה בזרימת הדם לידיים נעשה באמצעות דופלר עורקי / הדמיה עורקית מתקדמת וקשה לדעת ללא הדמיה האם באמת יש הפרעה בזרימת הדם. אם רוצים להתקדם בבירור יש לפנות ולהיבדק ע"י נוירולוג מומחה במחלות עצב-שריר ולשקול ביצוע בדיקות הולכה עצביות

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח