התייעצות לגבי בדיקת ct מוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

14/01/2020 | 14:53 | מאת: אלי

בן 42 ללא מחלות רקע ללא טיפול קבוע סובל שנים מכאבי ראש בעלי אופי לוחץ באזור מצח דו״צ לפעמים עם מעורבות עיניים מבקש לדעת איזה משלושת הבדיקות הכי טובה על מנת לאתר מה הבעיה Ct. מוח, ct אנגיו. ,MRI

לא ניתן להמליץ על בדיקת ההדמיה מהיטבית מבלי לקבל את הסיפור הקלינמי המלא ולבצע בדיקה גופנית. באופן כללי בדיקת MRI הינה בעלת רזולוציה גבוהה יותר מCT ואיננה כרוכה בקרינה. במידה וקיים חשד גם למקור וסקולרי יש צורך גם בהדמיית כלי דם.

19/01/2020 | 10:26 | מאת: אלי

תודה על התשובה המהירה “...גם בהדמיית כלי דם״ - מה פירושו? Ct,ct אנגיו, mri או בדיקה אחרת ( ואם כן איזו ?) התלונה זה כאבי ראש תמידיים בכל רגע באזור העליון של הראש עם הקרנה לאזור העיניים. בדיקה גופנית תקינה ובדיקות עיניים תקינות. התלונות הן כבר במשך שנים רבות , בתקופה האחרונה הכאבים תמידיים שגורמים לרצון לשכב וללכת לישון. האם mri עדיף על ct אנגיו באופן כללי אודה לתשובה דחופה שכן הבדיקות השבוע תודה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח