נזק מוחי ובדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

10/12/2019 | 13:41 | מאת: מנשה

שלום רב, אבי,בן 72, (ברקע אינו אדם בריא.סובל מסוכרת, לחץ דם ופרקינסון)עבר ניתוח אורטופדי שבמהלכו ככל הנראה אירע תסחיף שומני לריאות. הוא הונשם, הורדם וחובר למכונת לב ריאה למשך שבועיים (הריאות היו במצב של בצקת וגם תפקוד הלב לא היה תקין). כעבור שבועיים הורד ממכונה וכעת מונשם דרך צינור בקנה. זה היום ה17 מאז שהורדו חומרי ההרדמה והוא אינו שב להכרה עדיין. הוא פוקח עיניים, מזיז קצת פה אך לא מתקשר ולא ברור אם שומע או מבין אותנו.. בדיקות ct וmri נראות תקינות ולא מצביעות על נזק מוחי. האם ישנם מצבים שבהם קיים נזק מוחי והבדיקות הנ"ל תקינות? האם יש עוד בדיקות שניתן לבקש לעשות לו כדי להבין מה מצבו ומה נפגע. לא ברור לנו מה מצבו ומה הפרוגנוזה . עוד לציין כי ב eeg נראית האטה דיפוזית קשה.. תודה מראש על תשובתך

חשוב לבצע בדיקה נירולוגית מלאה כדי להעריך את מצבו הנויורלוגי כולל החזרי גזע המוח. כמו כן יש לשלול גורמים אחרים העלולים להסביר את מצבו כגון זיהומים או הפרעות מטבוליות. כדאי להתיעץ עם נוירולוג על מנת להבין את הסטאטוס הקיים והצפי הקליני.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח